La Moncloa vol prohibir que es matriculin cotxes amb motors de combustió a partir de l'any 2040 (Reuters)
La Moncloa vol prohibir que es matriculin cotxes amb motors de combustió a partir de l'any 2040 (Reuters)
Madrid

El govern espanyol vol prohibir la venda de cotxes de gasolina, dièsel i híbrids el 2040

Tots els municipis de més de 50.000 habitants hauran de tenir una zona de "baixes emissions" el 2023, segons l'esborrany de la llei

RedaccióActualitzat

El govern espanyol vol prohibir per llei la matriculació de cotxes i vehicles comercials lleugers amb motors de combustió a partir de l'any 2040. Segons l'esborrany de llei de canvi climàtic i transició energètica, no es permetrà la venda de vehicles amb emissions "directes" de diòxid de carboni (els de gasolina i dièsel, també els híbrids).

El 2040 estaria prohibida la venda, i, a partir del 2050, la circulació d'aquests vehicles. L'esborrany de la llei també estableix que tots els municipis de més de 50.000 habitants hauran de disposar d'una zona de "baixes emissions" a partir del 2023. I també establirà l'obligació gradual d'instal·lar punts de recàrrega elèctrica a les gasolineres.

Notícia relacionada: "Escorcollen dues oficines d'Opel a Alemanya sospitoses de manipular cotxes dièsel"

 

 

La Moncloa es planteja que el 2050 ja no circulin vehicles amb motors de combustió

Segons l'esborrany de la llei que prepara el govern de Pedro Sánchez, l'objectiu és que el 2050 hi hagi un parc de turismes i vehicles comercials lleugers sense emissions directes de diòxid de carboni.

Sobre el transport per carretera, l'executiu central vol elaborar un estudi sobre l'establiment de gravàmens als vehicles pesants de transport de mercaderies per l'ús de determinades infraestructures.

França, com el Regne Unit, també ha anunciat que prohibirà la venda de cotxes de combustió l'any 2040. Dinamarca, Irlanda, Alemanya i Holanda volen aconseguir-ho l'any 2030.

Notícia relacionada: "El Ministeri d'Indústria penalitzarà els cotxes dièsel amb un impost al 2019"

 

ARXIVAT A:
Medi ambientEconomia de butxacaPSOEPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut