Una dona amb mascareta comprant al mercat de Sant Antoni (ACN/Blanca Blay)
Una dona amb mascareta comprant al mercat de Sant Antoni (ACN/Blanca Blay)

El govern rectifica i començarà a repartir mascaretes als ciutadans el 20 d'abril

Les mascaretes que distribuirà el govern són quirúrgiques de la classe 2

RedaccióActualitzat

Les mascaretes per a tota la ciutadania es començaran a repartir a partir del dilluns 20 d'abril. El govern de la Generalitat ho ha aclarit després d'un primer anunci en què es comprometia a lliurar 100.000 mascaretes de protecció ja aquest dimarts 14.

El 20 d'abril ja hi haurà disponibles un milió i mig de mascaretes. Seran les primeres que arribaran d'una partida de 14 milions que ha comprat el govern. L'objectiu de la Generalitat és que cada ciutadà disposi de dues mascaretes. S'entregaran a través de la targeta sanitària i la primera seria gratuïta.

Segons ha explicat Budó, són mascaretes quirúrgiques de la classe 2. Tindran un cost de 60 cèntims més l'IVA corresponent.

El govern espanyol també ha anunciat avui que repartirà mascaretes a partir de dilluns - laborable a gran part del territori espanyol. Seran per als treballadors que vagin en transport públic (metro i Rodalies) un cop s'aixequi el confinament total.

 

Canvi de data

La Generalitat va anunciar dijous que dimarts ja hi hauria aquesta primera entrega. Aquest divendres al migdia, però, en la roda de premsa habitual del govern pel coronavirus, la consellera Meritxell Budó ha explicat que l'entrega s'endarrereix al dilluns següent.

El govern ha parlat amb els farmacèutics, que ja havien avisat que no era possible començar a repartir-les dimarts 14. Els farmacèutics asseguraven que no està preparada la logística per repartir el material, ni tan sols d'aquest primer enviament.

 

14 milions de mascaretes

L'encàrrec dels 14 milions de mascaretes a través de l'empresa Hartmann es va fer entre la Generalitat, la Cambra de Comerç i els Col·legis de Farmacèutics de Catalunya amb l'horitzó que les 3.227 farmàcies catalanes les tinguessin la setmana del 26 d'abril.

A partir del 20 d'abril, l'empresa importadora es compromet a distribuir-ne 3 milions cada setmana. Cap a mitjant de maig, el govern calcula que ja s'hauran repartit els 14 milions.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut