La guia del govern espanyol per als treballadors que tornin dilluns a la feina
Treballadors arribant a la cooperativa Granada-La Palma, a Motril, Granada (EFE)

La guia del govern espanyol per als treballadors que tornin a la feina

Recomana anar a treballar a peu, en bicicleta o amb transport privat, i portar mascaretes si cal fer servir transport públic

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha elaborat una "guia de bones pràctiques" amb orientacions i recomanacions per al retorn a la feina dels treballadors la setmana que ve.

L'han feta pública aquest dissabte, i consisteix en bona part de les mesures que ja fa setmanes que s'estan divulgant i que està seguint la majoria de la població.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha remarcat que les persones que tinguin símptomes que puguin correspondre a la Covid-19 no vagin a treballar.

Tampoc els treballadors que hagin estat en contacte amb persones detectades com a positives de coronavirus, ni tampoc les persones que pateixin malalties cròniques que els facin vulnerables a la malaltia.


"Mínim un metre, millor dos metres"

Pel que fa als llocs on la gent treballi, també han demanat que es mantinguin unes distàncies prudencials entre treballadors, «mínim un metre, millor dos metres».

També ha recordat la recomanació a les empreses d'esglaonar els horaris per evitar que coincideixin massa treballadors al mateix moment en els mateixos llocs.

 

10 milions de mascaretes

Tot seguint la guia, Illa també ha recomanat que els desplaçaments a la feina es facin amb mitjans de transport individuals, com a peu o en bicicleta.

Pels que es vegin obligats a fer servir transport públic, ha recomanat que facin servir mascaretes, i ha recordat que a partir de dilluns els que ho facin els en donaran a l'entrada.

En el torn de preguntes de la roda de premsa diària, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha dit que se'n repartiran un total de 10 milions.


"Mascaretes higièniques"

Grande-Marlaska havia dit abans que el repartiment el faran els membres dels cossos policials i de Protecció Civil, i que es farà entre dilluns i dimecres als «nodes de transport».

Les mascaretes que distribuiran són de les anomenades «higièniques», diferents de les «quirúrgiques», i n'han impulsat la fabricació des del govern. Segons han assegurat, protegeixen als que les porten, i són reutilitzables.

Seran en total unes 350.000 persones les que distribuiran les mascaretes, dilluns i dimarts en la majoria de comunitats autònomes, i dimarts i dimecres a les que sigui festa dilluns.

Aquesta és la nota de premsa del govern espanyol que detalla el contingut de la guia:

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut