El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo durant els actes de celebració del Dia de la Comunitat, aquest dimarts a Madrid (EFE)

El govern espanyol acusa Feijóo de "maniobrar en la foscor" amb fiscals conservadors

Considera "gravíssim" el sopar del líder del PP amb mig centenar de fiscals afiliats a l'associació conservadora majoritària, mentre Alberto Núñez Feijóo diu que va ser una trobada "institucional"

El govern espanyol ha titllat de "gravíssima" la trobada d'Alberto Núñez Feijóo amb mig centenar de fiscals afiliats a l'associació conservadora majoritària. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha acusat el líder del PP de "maniobrar en la foscor" amb el Poder Judicial.

Segons ha publicat El País, en un sopar el 18 d'abril en un hotel de Madrid, Feijóo hauria informat els fiscals que, si arriba al govern, posarà en marxa una contrareforma urgent per derogar algunes de les lleis aprovades pel govern de Sánchez, com la reforma del Codi Penal que va derogar el delicte de sedició. El diari explica que els fiscals, per part seva, haurien mostrat el seu suport al PP contra la "deriva" de l'executiu espanyol.


"Una reunió absolutament correcta i institucional"

Preguntat sobre el sopar, Feijóo ha declarat que "va ser una reunió absolutament correcta i institucional" en què els va transmetre que creu "en la carrera fiscal" i "en la independència dels fiscals". Segons ell, aquest tipus de sopars es produeixen amb "certa assiduïtat" per invitacions d'associacions:

"He anat també a sopar amb altres associacions que m'han convidat amb absoluta tranquil·litat i transparència."

La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, aquest dimarts a Madrid (Europa Press)

Pel ministre Bolaños, però, "es veu molt clar per què Feijóo no pot renovar el Consell General del Poder Judicial i tampoc ho ha pogut fer amb el Tribunal Constitucional".

Segons el relat del diari El País, la trobada va generar una conversa d'una hora i mitja i afirma que l'ha resumida després de "consultar diverses fonts coneixedores del que va passar".

El més entusiasta hauria estat Antonio Narváez, antic membre del TC proposat pel PP i actualment fiscal al Tribunal Suprem, que hauria desitjat obertament que Feijóo sigui president del govern espanyol.

Narváez hauria "coincidit plenament" amb la postura del líder del PP pel que fa a l'estructura del Consell General del Poder Judicial, i hauria lamentat que el 2014 el PP no modifiqués la llei.

En els seus torns de paraula, Feijóo hauria afirmat que l'actual govern espanyol "ha ocupat el Constitucional, la Fiscalia General de l'Estat, el CNI i el CIS".


"Els desitjos dels grups minoritaris es converteixen en llei"

També hauria agraït als fiscals que "eren en llocs clau i rebent tota mena de pressions, van restablir l'ordre constitucional que alguns polítics van trencar", en referència al paper de la fiscalia del Tribunal Suprem contra l'independentisme català.

Una d'aquestes fiscals, Consuelo Madrigal, que va participar en el judici del procés al Suprem, i que abans havia estat fiscal general de l'Estat amb el PP, hauria criticat durant el sopar les "perversions del procediment legislatiu":

"A Espanya hi ha l'imperi del decret llei, però hi ha un altre problema més greu i és el de les proposicions de llei que es presenten i que es tramiten a través d'esmenes on els desitjos dels grups minoritaris es converteixen en llei."

Segons el diari, han consultat el PP sobre la "contrareforma urgent" que hauria anunciat Feijóo durant el sopar, i el partit hauria desmentit que tingui cap pla preparat en aquest sentit.


Doble polèmica en el Dia de la Comunitat de Madrid

La polèmica aixecada per aquest article ha estat una de les més comentades a Madrid aquest dimarts durant la celebració del Dia de la Comunitat, competint amb l'altra que hi ha hagut: la negativa del govern regional del PP a permetre l'accés al ministre Félix Bolaños a la tribuna d'autoritats.

Tant el govern de la comunitat com de l'Ajuntament de Madrid l'han acusat de "colar-se on no el conviden", amb l'argument que s'havia convidat només a la ministra de Defensa, Margarita Robles, que hi ha assistit, i a la ministra de Política Territorial Isabel Rodríguez, que no hi ha anat.

Isabel Díaz Ayuso conversa amb Alberto Núñez Feijóo en presència de Margarita Robles, aquest dimarts a Madrid (EFE)

 

ARXIVAT A:
PPPSOECGPJFiscalia General de l'EstatAlberto Núñez Feijóo
Anar al contingut