Salut demana ja a la ciutadania reduir les reunions a un màxim de 6 persones
Una veïna de Mollerussa vinculada a la docència es fa el PCR al pavelló Onze de Setembre

El govern demana ja a la ciutadania reduir les reunions a un màxim de 6 persones

Ho ha aprovat al Procicat, i la mesura serà obligatòria quan hi hagi autorització judicial

RedaccióActualitzat

A les portes d'un pont de la Mercè per a molt ciutadans de la regió metropolitana de Barcelona, i davant l'increment del risc de brot dels últims dies, el govern demana a la ciutadania que eviti les trobades socials de més de sis persones.

Ara per ara, aquesta restricció de les trobades socials només és una recomanaciól perquè per ser vigent -i convertir-se en obligatòria- necessita l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en tractar-se d'una limitació de drets.

Ara per ara, l'última normativa aprovada estableix que com a màxim poden reunir-se 10 persones, però el conseller d'Interior, Miquel Samper, ha demanat aquest dimecres que els ciutadans "es posin al cap" que les trobades només poden ser de sis persones. 

"Tenim molt focalitzat on és el centre del contagi: és en aquelles reunions extrafamiliars, amb amics que potser veiem només cada quinze dies o un cop al mes, on es produeix una relaxació respecte a les distàncies i les mesures de seguretat." 


El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja va anunciar aquest dimarts mesures per reduir els contagis per la Covid-19. 


Parcs infantils: oberts, però amb prudència

El Procicat mantindrà oberts els parcs infantils, però el govern ha demanat als ciutadans utilitzar aquests equipaments poca estona i evitar les aglomeracions de gent. En aquest sentit, ha demanat als ajuntaments que, si cal, limitin l'aforament dels parcs infantils més petits.

El conseller d'Interior també ha demanat, tant als usuaris com als responsables municipals, extremar les mesures d'higiene i la neteja de les instal·lacions on juguen els nens petits.

 

 

En la reunió del Procicat també s'han aprovat mesures addicionals per a la comarca de la Cerdanya, on el risc de brot s'ha disparat especialment. També s'han prorrogat una setmana més les mesures a Reus.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut