El feminisme torna a sortir al carrer en contra de la sentència de La Manada

El TSJ de Navarra ha confirmat la condemna per abús i no per violació contra els cinc membres del grup

RedaccióActualitzat

Concentració a Barcelona i a diverses ciutats espanyoles en protesta per la sentència que confirma la condemna als cinc membres de La Manada per abús sexual i no per violació. Descartada l'agressió sexual, es confirmen doncs els 9 anys de presó per abusar col·lectivament d'una noia. Dos dels cinc jutges han emès un vot particular i defensen que va ser una agressió.

A la Plaça Sant de Jaume de Barcelona s'hi han aplegat aquest dimecres al vespre algunes desenes de manifestants amb el lema "No és abús, és violació". Les concentracions de protesta han estat convocades per la plataforma feminista Lliures i Combatives.

Notícia Relacionada: Investiguen una ruta turística a Pamplona que explota la violació de La Manada

A Madrid ho han fet davant el ministeri de Justícia, amb el lema "Si no ens maten, no ens creuen" i també amb crits de "No és abús, és violació".
 

 

Centenars de persones han sortit al carrer en ciutats andaluses com Sevilla, on viuen els membres de La Manada, Granada o Màlaga.

A Sevilla, un centenar de persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament amb pancartes com "Nosaltres sí que et creiem" i càntics com "Tranquil·la germana, aquí hi ha la teva manada", "Prou justícia patriarcal" o "No és no i la resta és violació".

Notícia Relacionada: Per què abús sexual i no violació? La violència, clau en la sentència de La Manada

 

 

Amb les mateixes consignes, a Bilbao s'han concentrat davant el palau de justícia i després han anat en manifestació pel centre de la ciutat.

Des que l'abril d'aquest any es va fer pública la sentència contra La Manada, les protestes al carrer s'han anat repetint en un cas que ha sacsejat la societat espanyola. Primer per la indignació que no s'hagi considerat violació i després contra la llibertat dels condemnats.

ARXIVAT A:
La ManadaAgressió sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut