Cartells contra la sentència pel cas de La Manada a la concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona (ACN)
Cartells contra la sentència pel cas de La Manada a la concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona (ACN)
Barcelona

Milers de persones surten al carrer arreu contra la sentència a La Manada

El tribunal els condemna a 9 anys de presó per abús sexual continuat

RedaccióActualitzat

Hores després de saber-se la sentència sobre el cas de La Manada, la plaça de Sant Jaume de Barcelona s'ha omplert contra la decisió del tribunal de condemnar-los per abús sexual, però no pas per violació, a una noia de 18 anys als Sanfermines de fa dos anys.

La concentració, multitudinària i que ha desbordat la plaça, ha derivat en una manifestació que ha anat cap a Via Laietana. Els concentrants han avançat fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
 


Els xiulets, el dringar de claus i crits com "No és abús, és violació", "Jo sí que et crec", "No és no", "Som nosaltres, La Manada" han posat so a la protesta. Als cartells, les mateixes consignes i frases com "És el meu cos, jo decideixo, tu calles" o "Prou violència".


 

 


Centenars de persones ja eren a la plaça abans de les 7 del vespre, l'hora de la convocatòria. La immensa majoria, dones.

Una portaveu de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, convocant de la concentració, Montserrat Vilà, ha alertat que la sentència és un precedent molt important pel ressò mediàtic que té. Segons Vilà, ha acabat sent "un judici a totes les dones que són violades" que reben el missatge "que no tenen dret a dir ‘no'". Col·lectius feministes han qualificat la sentència de "segona agressió" per a la víctima.

Entre els participants a la concentració, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l'exregidora de la CUP Eulàlia Reguant; els diputats republicans Ernest Maragall i Jenn Díaz; la socialista Assumpta Escarp; Aurora Madaul, de JxCat, i Joan Josep Nuet, de CatECP.

Les mobilitzacions s'han repetit davant de molts ajuntaments catalans. La primera imatge és de Tarragona.
 

 

 

 

 

 

 

 

 


La indignació per la decisió dels jutges s'ha fet notar arreu de l'estat. Hi hagut nombroses concentracions, com a Pamplona.
 

 

Milers de persones han sortit al carrer davant del Ministeri de Justícia, a Madrid.
 

Les participants han alertat del missatge "molt perillós" que transmet la sentència, com afirma una de les dones concentrades:

"L'han qüestionat pel que va fer abans, per com havia sortit. Durant, perquè no havia actuat com calia i, després, com havia refet la seva vida."

"Si volem que realment pensin que ens han violant, hem de jugar-nos la vida i fer front als agressors, i la policia recomana que no els facis front si et volen robar el mòbil o la bossa."

València i Palma també han estat escenari de protestes.

 

 

 

ARXIVAT A:
La ManadaViolència masclistaMasclisme Feminisme
Anar al contingut