El feminisme declara l'estat d'emergència contra la violència masclista
Concentració feminista a Santander (EFE)

El feminisme declara l'estat d'emergència contra la violència masclista

Les dones han "tenyit la nit de violeta" amb lemes com "La nit és nostra, cap agressió sense resposta"

RedaccióActualitzat

Manifestacions a 250 ciutats de l'estat espanyol, França, l'Argentina i Portugal es van tenyir de violeta aquest divendres per protestar contra la violència masclista i els assassinats de dones que han tingut lloc durant l'estiu.

A Barcelona, la concentració es va fer a la plaça Universitat, on es van aplegar més de 600 persones. Reclamen que s'aturin les agressions i que les dones puguin tornar soles a casa a la nit sense tenir por:

 

Seguint la convocatòria de l'Assemblea Feminista d'Alacant, la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere ha convocat concentracions, en què reclamen que es decreti l'estat d'emergència feminista perquè "diàriament es coarten les nostres llibertats".

A la concentració han acudit persones de totes les edats, majoritàriament dones, amb peces de roba de color violeta, seguint la instrucció dels organitzadors de "tenyir la nit de violeta".

Badalona, Calafell, Cerdanyola o Terrassa són algunes de les ciutats que també es va sumar a la convocatòria

 

Algunes manifestants també han portat pancartes amb lemes com "Ja n'hi ha prou d'agressions contra les dones", "Vull ser lliure, no valent", "Ja n'hi ha prou de justícia patriarcal", "Ni una menys" o espelmes en record a les 42 dones assassinades en mans de les seves parelles o exparelles durant el 2019.

"Visca, visca, visca la lluita feminista", "La nit és nostra, cap agressió sense resposta", "No són mortes, són assassinades" o "Germana jo sí que et crec" han estat alguns dels càntics que han entonat els assistents durant la concentració.

Les organitzadores han llegit diferents manifestos en què condemnen tots els tipus de violències masclistes i han denunciant el seu auge durant l'últim any i la inacció de les administracions.

També hi ha hagut concentracions al País Valencià, Madrid, Granada o Bilbao.

 

Segons la presidenta de la Federació de dones Progressistes, Yolanda Besteiro, hi ha una "clara relació de causa efecte" entre l'aparició del discurs negacionista de l'extrema dreta i l'augment de víctimes mortals el 2019, el pitjor des del 2011.

 

Més denúncies

Aquest estiu s'han disparat les xifres de violacions en grup, ja són 55 aquest any arreu de l'estat espanyol. Segons Montserrat Vilà, portaveu de la Plataforma Unitària contra les violències de gènere, cada vegada hi ha més dones empoderades que decideixen denunciar.

 

 

El 2019 han mort en el conjunt de l'Estat 42 dones assassinades per la seva parella o exparella.

ARXIVAT A:
FeminismeViolència masclista
Anar al contingut