Tòquio

El dalai-lama critica Pequín per qualificar d'indecent la concessió del Nobel de la Pau al dissident Liu Xiaobo

El dalai-lama ha criticat Pequín per qualificar d'indecent la concessió del Nobel de la Pau al dissident xinès empresonat, Liu Xiaobo. En una escala a l'aeroport Narita de Tòquio, el líder espiritual tibetà ha recalcat que el govern xinès "no aprecia opinions diferents" i que alguns seguidors de la línia conservadora estan estancats en "una vella manera de pensar".

Actualitzat
El dalai-lama ha criticat la Xina per carregar contra la concessió del Premi Nobel de la Pau al dissident Liu Xiaobo. En una escala a Tòquio, el líder espiritual tibetà ha lamentat que al govern xinès encara hi hagi seguidors de la línia conservadora que estan estancats en el passat. El dalai-lama, premi Nobel de la Pau de l'any 1989, ha insistit que només una societat oberta i transparent podrà salvar la gent de la Xina.

El govern de Pequín considera indecent la designació del Nobel de la Pau al dissident Liu Xiaobo, que compleix una pena d'11 anys de presó per reclamar reformes democràtiques al país. És per això que ha censurat tota la informació relacionada amb la seva figura i ha detingut desenes d'amics i dissidents. De fet, la seva dona és en detenció domiciliària després de saber-se que havia concedit el Nobel de la Pau al seu marit.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut