El model s'ha dissenyat per ser l'eVTOL (enlairament i aterratge vertical) més petit del món (Reuters)

El "cotxe volador" més petit del món, nou model de Toyota per al 2023

La companyia mostra les imatges del vol de prova de l'SkyDrive (SD-03), que s'enlaira sense problemes amb un passatger a dins durant quatre minuts

RedaccióActualitzat

Tot i que ja fa anys que les companyies tecnològiques i automobilístiques fan promeses al respecte, veure cotxes pel cel sembla cada vegada més probable.

Toyota ha mostrat les imatges del test d'un model de "cotxe volador" que podria fer-se realitat a partir del 2023. L'aparell, que sembla més un dron o un petit helicòpter, va volar sense problemes durant quatre minuts amb un passatger a dins a principis d'agost.

La marca japonesa assegura que és el vehicle d'aquestes característiques més petit del món, i que hi cap en l'espai de dues places de pàrquing de cotxe.

 


L'exhibició del model SkyDrive (SD-03) ha estat la primera demostració d'un cotxe volador en públic al Japó. El vol es va fer el 25 d'agost al camp de proves de Toyota, que té 10.000 metres quadrats.

Un pilot va estar al comandament, però amb l'assistència d'un sistema de control electrònic per assegurar l'estabilitat de l'aparell.

El model s'ha dissenyat per ser l'eVTOL (All-electric Vertical Take-off and Landing) més petit del món, en referència a les aeronaus elèctriques d'enlairament i aterratge verticals.

El model SkyDrive (SD-03) fa la primera demostració d'un cotxe volador en públic al Japó (Reuters)

El cotxe volador fa dos metres d'alçada, quatre d'amplada i quatre de llargada. En total, té vuit motors elèctrics amb hèlices, per assegurar la seguretat en casos d'emergència durant el vol.

Al davant té dos llums blancs i a sota un de vermell perquè les persones que són a terra puguin veure la trajectòria de l'aeronau al cel.

La companyia ho projecta com una forma de transport en "el futur pròxim", i vol que la societat l'adopti de forma natural, tal com expressa el CEO de SkyDrive, Tomohiro Fukuzawa, desenvolupador del cotxe:

"Volem fer realitat una societat on els cotxes voladors siguin un mitjà de transport accessible i còmode al cel, i les persones puguin experimentar una nova forma de vida segura i còmoda."

Toyota vol que el model de cotxe volador de la companyia sigui adoptat per la societat de forma natural (Reuters)

I per aconseguir aquesta normalització, volen aportar-li carisma, segons explica el director de Disseny, Takumi Yamamot:

"En dissenyar un nou tipus de transport inexplorat conegut com el cotxe volador, vam triar la paraula clau "progressiu" per inspirar-nos. Volíem que fos un vehicle futurista, carismàtic i desitjable per a tots els futurs clients."


La carrera per al cotxe volador

Molts són els projectes de cotxes voladors que s'han fet al món, però pocs els que han aconseguit fer un vol amb una persona a bord.

L'empresa xinesa Geely ha apostat per un Volocopter, i Hyundai ja va fer públics els primers fruits de la seva col·laboració amb Uber pel prototip Elevate.

Va ser l'any 2018 quan el govern del Japó i diverses empreses tecnològiques i automobilístiques van acordar un full de ruta que situava el 2023 com el punt de partida per a la comercialització de vehicles voladors i el seu ús estès en l'àmbit urbà.

L'objectiu, que siguin a preus més raonables que els d'un helicòpter o un avió, i més fàcils de pilotar.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut