El portacontenidors encallat al costat de l'excavadora que conduïa Abdul-Gawad (Reuters)

El conductor de l'excavadora del canal de Suez no ha cobrat hores extra per l'Ever Given

Abdul-Gawad diu que està orgullós del seu paper per desencallar el portacontenidors, però que ha trobat a faltar el reconeixement de les autoritats

Actualitzat

El món sencer va estar pendent, el mes passat, de l'operació per treure el portacontenidors Ever Given que havia quedat encallat al canal de Suez, amb repercussions milionàries per al comerç internacional.

Entre totes les imatges, va triomfar la de l'excavadora, que semblava minúscula al costat d'un dels vaixells més grans del món i que es va convertir en material de mems.

Abdul-Gawad, de 28 anys i treballador del canal de Suez, conduïa aquella excavadora, i ara ha fet saber que no ha cobrat cap hora extra, tot i que només va dormir tres hores diàries, segons ha explicat al Business Insider.

 

El treballador també ha explicat que el fenomen dels mems no li va fer gaire gràcia i que s'ho va prendre com una qüestió personal: "Vaig pensar: 'D'acord, s'estan burlant de mi, així que demostraré que ho puc fer'."

La seva visió de la jugada és diferent a la que tenia la majoria de gent que reia a les xarxes socials:

"M'aterria que el vaixell s'escorés massa cap a un costat o cap a l'altre, perquè si queia sobre meu, llavors adeu a mi i a l'excavadora."


Abdul-Gawad no es podia imaginar el que l'esperava quan el seu cap el va trucar el 23 de març per dir-li que hi havia una emergència i que havia d'anar immediatament a la feina perquè era "l'únic conductor d'excavadora que a prop".

A mesura que passaven els dies, explica, ell i els seus companys només van poder descansar en un barracó utilitzat per guàrdies fronterers. "Sabien que si ens anàvem a casa, no ens veurien el pèl fins passades vuit o nou hores".

Diu que se sent orgullós del paper que va tenir, però que ha trobat a faltar el reconeixement de les autoritats.

"Em van convidar a la cerimònia en honor de les persones que van treure el vaixell", explica, però diu que li van dir una hora i mitja abans de començar l'acte, que es feia a quatre hores de distància.

L'homenatge estava dirigit sobretot als empleats de l'Autoritat del canal de Suez, però Abdul-Gawad no hi era, en un primer moment, perquè treballa per a una empresa subcontractada.

ARXIVAT A:
Comerç
Anar al contingut