El canal de Suez restableix el trànsit després de reflotar l'Ever Given, sis dies encallat

10 remolcadors han aconseguit alliberar-lo de la sorra aprofitant la marea alta

RedaccióActualitzat

Es reobre el canal de Suez sis dies després que el vaixell Ever Given, un portacontenidors, hi va quedar encallat. Ha estat bloquejant durant gairebé una setmana la principal ruta marítima entre Àsia i Europa, per on passa més del 10% del comerç mundial i el 25% dels contenidors de mercaderies.

El vaixell ja navega des de primera hora de la tarda. L'acció de 10 remolcadors que havien fet virar la popa ha estat finalment efectiva i la navegació es normalitzarà els pròxims dies.

En les imatges de satèl·lit que ofereix la web vesselfinder.com se'n pot fer el seguiment.

L'Ever Given, taiwanès amb bandera panamenya, ha causat milers de milions de pèrdues a altres navilieres i una situació de tensió molt important en el comerç mundial. 

 

Una operació complexa

L'operació de la matinada l'han feta amb 10 remolcadors que han aprofitat la marea alta de la Lluna plena per arrossegar-lo en 4 direccions, i ha tingut èxit per moure el vaixell:

"L'Ever Given ha estat parcialment reflotat al canal de Suez, i està pendent que l'autoritat del canal ho confirmi."

 

 

"El vaixell s'ha mogut! Tot i que només 17 metres, però és un bon senyal. Els remolcadors fan sonar les seves sirenes per celebrar-ho":


Ha estat el primer pas per desbloquejar el canal, i l'autoritat del canal ha assegurat que ja s'havia fet el 80% de la maniobra necessària per alliberar-lo.

Posterioment han tornat a moure la popa del portacontenidors gegant una altra vegada cap a la riba, i cap a les 3 de la tarda han aconseguit alliberar-lo completament de la sorra.


 

Maersk, la principal empresa naval que opera al canal, aquest diumenge ha assegurat que caldrien entre 3 i 6 dies perquè poguessin passar tots els vaixells que s'hi han acumulat.

Ara mateix, hi ha 367 vaixells esperant-hi per passar: 154 a l'entrada nord, 42 al llac intermedi i 171 a l'entrada sud. En condicions normals, hi passen uns 50 vaixells cada dia.

 

 

El vaixell portacontenidors Ever Given, aquesta matinada de dilluns al canal de Suez (Europa Press)
ARXIVAT A:
SuezEgipteComerç
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut