Barcelona

El Cercle d'Estudis Sobiranistes presenta el manifest fundacional per la independència

La plataforma independentista impulsada per intel·lectuals pròxims a CiU i ERC ja ha començat a caminar. El Cercle d'Estudis Sobiranistes, que és com s'anomena, s'ha presentat de la mà dels seus ideòlegs: Alfons López Tena, vocal del Consell General del Poder Judicial, i Héctor López Bofill, professor de Dret Constitucional. El manifest fundacional assenyala que la via autonomista està esgotada, i vincula els dèficits que arrossega Catalunya a la dependència de l'estat espanyol. L'objectiu de la fundació és demostrar la viabilitat del projecte independentista i situar-lo al centre del debat, un procés que culminaria amb la celebració d'un referèndum d'autodeterminació.

Actualitzat

El Cercle d'Estudis Sobiranistes, que aplega intel·lectuals i professionals que creuen que la via autonomista està esgotada i vincula els dèficits que arrossega Catalunya a la dependència de l'estat espanyol, ha presentat a Barcelona el seu manifest fundacional en què fa una crida a treballar per l'autodeterminació.

Un dels ideòlegs del Cercle, Héctor López Bofill, considera que l'única sortida a la crisi que viu la societat catalana en tots els àmbits i a la paràlisi de la classe política és, precisament, la independència.

Els ideòlegs han estat acompanyats per Alex Salmond, un diputat del partit nacionalista que governa Escòcia que vol convocar un referèndum d'autodeterminació el 2010.

L'objectiu de la fundació és demostrar la viabilitat del projecte independentista i situar-lo al centre del debat, un procés que culminaria amb la celebració d'un referèndum d'autodeterminació.

Anar al contingut