El catalanisme crític debat la seva estratègia de futur per Catalunya a Poblet

RedaccióActualitzat

La plataforma El País de Demà, que agrupa catalanistes crítics amb la unilateralitat, aborda el futur de Catalunya al Monestir de Poblet. A porta tancada, 150 persones discuteixen un document, d'ideologia centrista, que marqui com hauria de ser el diàleg amb l'Estat per aconseguir la independència.

En aquesta reunió, hi participen sobretot representants de la societat civil i menys d'una desena de polítics. L'impulsor i enginyer industrial Antoni Garrell ha subratllat que representen un moviment de la societat civil "totalment transversal on hi ha gent que és molt independentista i, altres, que no ho són".

"Ens aplega que Catalunya tingui futur de veritat."

A la trobada també hi ha membres moderats del PDeCAT, que rebutgen la confrontació i desobediència defensades pel president Torra. Hi ha l'exdirigent del partit Marta Pascal; l'exdiputat Carles Campuzano; els exconsellers del president Artur Mas, Lluís Recoder i Jordi Ciuraneta, i l'expresident de la Diputació de Tarragona Joan Areggio.

També hi ha exdirigents socialistes com l'exdiputada Esperança Esteve i algun més que no han volgut que transcendís el seu nom.

Els assistents s'han dividit en quatre àrees: econòmica, social, de valors i cultura. Serviran per elaborar el document base que ha de servir per fixar un full de ruta que esperen que assumeixi algun partit, existent o de nova creació.

Els impulsors de la plataforma El País de Demà es defineixen com un moviment "transversal" de la societat civil i destaquen que només el 5% dels assistents són polítics o expolítics.

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut