El cas d'Ascensión López, la nena robada que pot anar a la presó per denunciar el seu cas

Condemnada a pagar una multa i una idemnització per calúmnies, el consell de ministres li ha denegat l'indult

RedaccióActualitzat

Ascensión López, presidenta de SOS Bebès Robats Almeria, s'enfronta a una pena de presó de cinc mesos. La seva última esperança era l'indult, però el Consell de Ministres li ha denegat.

Ascensión López va ser condemnada a pagar una multa de 3.000 euros i una indemnització de 40.000 euros a la monja Dolores Baena per calúmnies. L'havia acusat d'"organitzar" la seva suposada adopció il·legal.

Nascuda l'any 1964, Ascensión va descobrir als 8 anys que l'havien comprada acabada de néixer per 250.000 pessetes.

L'any 2012 va posar una denúncia a la policia perquè sospitava que era una nena robada. La denúncia es va arxivar el 2014, però, entremig, Ascensión havia parlat amb diversos mitjans de comunicació. En les seves declaracions apuntava cap a la monja, neboda del seu pare adoptiu, com la persona que havia ajudat els pares a aconseguir l'adopció.

La monja va interposar una querella per injúries i calúmnies, tot i que va reconèixer que la firma en l'expedient d'adopció era la seva. Ascensión va ser condemnada: 3.000 euros de multa i 40.000 euros d'indemnització a la monja. Si no ho pot pagar, s'enfronta a 5 mesos de presó.

La sentència remarcava que Ascensión López no havia acreditat l'adopció il·legal que, "falsament i sabent-ne la la inexactitud", atribuïa a la monja.

 

L'estiu passat, Ascensión López va presentar més de 90.000 firmes -recollides a través de Change.org- que demanaven que l'indultessin.

El Consell de Ministres del 20 d'octubre, però, li ha denegat l'indult. Preguntat per Units Podem al Congrés, el ministre de Justícia ja havia reconegut que era difícil indultar-la perquè s'hi negaven tant el tribunal que va dictar la sentència i la fiscalia com la monja que la va denunciar.

 

Anar al contingut