William Shatner visita la torre de llançament acompanyat de la treballadora de Blue Origin Sarah Knights

El capità Kirk de Star Trek es convertirà en l'home més vell a viatjar a l'espai

William Shatner, l'actor que encarnava el personatge de la sèrie televisiva, viatjarà a l'espai amb 90 anys d'edat, fet que suposarà un nou rècord

RedaccióActualitzat

El pròxim 12 d'octubre, una nau espacial de la companyia de viatges aeroespacials Blue Origin s'enlairarà per assolir un nou rècord: el de transportar la persona més vella que mai hagi viatjat a l'espai.

I qui trencarà aquest rècord no serà algú qualsevol, ja que es tracta d'un dels comandants espacials més cèlebres de la història: ni més ni menys que el capità Kirk, el comandant de la sèrie Star Trek.

L'actor William Shatner ha estat convidat per l'empresa del fundador d'Amazon, Jeff Bezos, per enlairar-se juntament amb tres tripulants més fins la línia Kármán, que determina l'inici de l'espai exterior.

Amb 90 anys d'edat, Shatner superarà Wally Funk, que amb 82 anys es va convertir en la persona més vella en viatjar a l'espai, a bord d'una nau propietat també de Blue Origin.

Wally Funk és una experimentada aviadora, amb més de 19.000 hores de vol a l'esquena (REUTERS/Elizabeth Culliford)


A l'espai 55 anys després

Star Trek és una sèrie televisiva de ciència-ficció nord-americana que es va estrenar l'any 1966 i que va ser doblada al català i emesa per Televisió de Catalunya.

Narra les peripècies dels tripulants de l'Enterprise, la nau espacial que viatja per l'espai al segle XXIII. El capità de la nau és el capità Kirk, que aquesta vegada realitzarà un viatge espacial de 10 minuts de durada, molt més curt del que està acostumat.

El capità Kirk, acompanyat de la seva tripulació a l'Enterprise (Star Trek)

"Finalment puc dir-ho: seré un 'rocket man'!" ha escrit Shatner al seu compte de Twitter.

"He sentit històries sobre l'espai durant molt temps. Ara aprofito l'oportunitat de veure'l per mi mateix. Quin miracle!" ha manifestat Shatner en un comunicat.


Bezos fa realitat la idea de Branson

La decisió de Jeff Bezos de convidar Shatner a bord del New Shepard és una bofetada a Richard Branson, fundador de Virgin i un dels seus rivals en la cursa aerospacial.

I és que Branson ja va intentar portar l'actor que interpretava el capità Kirk a l'espai, a bord d'una nau espacial de la companyia Virgin Galactic. William Shatner, però, s'hi va negar, al·legant que Branson volia fer-li pagar el trajecte.

 

ARXIVAT A:
CiènciaCultura
Anar al contingut