El multimilionari Richard Branson ha fet realitat el seu somni: viatjar a l'espai i avançar els seus grans competidors: Jeff Bezos i Elon Musk …
El multimilionari Richard Branson ha fet realitat el seu somni: viatjar a l'espai i avançar els seus grans competidors Jeff Bezos i Elon Musk (Reuters/Virgin Galactic)

El turisme a l'espai dels homes més rics del món: Bezos, Musk i Branson

Actualitzat

Richard Branson va aconseguir una estrella al Passeig de la Fama de Hollywood ara fa tres anys. Però l'objectiu del britànic era a molts quilòmetres d'allà:

"Esperem poder anar a les estrelles, però mentrestant està molt bé tenir una estrella a la Terra."

Fins ara, Branson s'havia hagut de conformar amb aquesta estrella.

El 2004, quan va fundar Virgin Galactic, va anunciar que portaria turistes a l'espai al cap de pocs anys. De seguida va posar bitllets a la venda, i un el va comprar el propietari de La Bruixa d'Or.

Però hi ha hagut molts endarreriments fins al dia d'avui, quan, finalment, Branson ha complert la seva promesa i el seu somni. I, a més, ha passat la mà per la cara als seus grans competidors: Jeff Bezos i Elon Musk.

És una carrera espacial entre tres multimilionaris amb fortunes desorbitades:

Bezos és el més ric del món, amb 177.000 milions de dòlars; Musk, el segon, amb 151.000 milions, i Branson, en la posició 589 de la llista dels més rics, amb gairebé 5.000 milions.

 

Branson ha anat forjant l'imperi Virgin amb el seu esperit emprenedor, que li va valdre el títol de cavaller atorgat per la reina Elisabet d'Anglaterra.

Va començar amb una botiga de discos a Londres als anys 70, que es va convertir en la cadena internacional Virgin Megastore, que l'any dels Jocs Olímpics va desembarcar a Barcelona. Durant aquell temps també va tenir la seva pròpia discogràfica, Virgin Records.

I va ser amb els diners de la venda d'aquest segell que va poder fundar l'aerolínia Virgin Atlantic. Però Branson no en va tenir prou portant turistes d'un costat a l'altre de l'Atlàntic i va decidir portar-los amunt i avall, cap a l'espai.

Branson en la celebració posterior al seu viatge a l'espai
Branson en la celebració posterior al seu viatge a l'espai (REUTERS/Joe Skipper)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut