Congo

El candidat opositor a la presidència del Congo rebutja els resultats de la segona volta, que donen la victòria a Kabila

El vicepresident de la República Democràtica del Congo i candidat a la presidència, Jean-Pierre Bemba, rebutja els resultats electorals que es van confirmar ahir i que donen la victòria a l'actual president Joseph Kabila per setze punts de marge. Bemba assegura que no pot acceptar uns resultats que estan lluny de reflectir la veritat i anuncia que utilitzarà totes les vies legals per fer respectar la voluntat del poble congolès. Es tem que hi pugui tornar a haver enfrontaments entre seguidors de Kabila i Bemba, com els del mes d'agost, en què una trentena de persones van morir. En alguns indrets, els seguidors de Bemba ja han sortit al carrer i han apedregat alguns cotxes.

Actualitzat

Hores abans, Joseph Kabila, el guanyador dels primers comicis lliures en 40 anys al país africà, ha fet una crida a la unitat. Els soldats de l'ONU i de la Unió Europea han reforçat la presència als carrers de Kinshasa davant el risc de possibles incidents.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut