Madrid

El candidat del PSOE a l'alcaldia de Madrid, Miguel Sebastián, dimiteix i renuncia a ser regidor

El candidat socialista a l'alcaldia de Madrid, Miguel Sebastián, ha presentat la dimissió al secretari general del Partit Socialista de Madrid, Rafael Simancas. Miguel Sebastián no anirà tampoc a recollir la seva acta de regidor. El candidat ha fet pública aquesta decisió en una declaració davant els mitjans a la seu del PSOE. Assegura que renuncia per coherència i per principis, després d'un resultat electoral que ell considera clar.

Actualitzat
Miguel Sebastián va ser una aposta personal del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i va ser presentat públicament per ell com a candidat a l'alcaldia de Madrid el mes d'octubre passat. Ara, sis mesos després de començar aquesta aventura, anuncia que renuncia al seu escó. Reconeix la derrota a les eleccions municipals del 27 de maig i assegura que vol ser conseqüent amb els seus principis.

"No hi ha excuses, ni justificacions, ni disculpes. La democràcia es fa forta quan un guanya i sap guanyar. Però també es fa forta quan un perd i assumeix les seves responsabilitats. Per tot això, per coherència amb els meus principis, perquè crec que és el millor per al Partit Socialista, vull anunciar la meva renúncia al meu escó com a regidor de l'Ajuntament de Madrid." "Me'n vaig sense ressentiment tot i les mentides, les calúmnies que s'han escrit i dit sobre mi", ha afegit.

Sebastián també diu que plega per no ser una nosa en el procés de renovació necessari dins el partit. Dilluns, l'excandidat socialista demanarà ja el reingrés a la Universitat Complutense de Madrid, on treballava.

En els comicis de diumenge, els socialistes van perdre tres regidors a l'Ajuntament de Madrid, mentre que el PP va revalidar la seva victòria i va augmentar 4 regidors.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut