El calendari electoral

Amb la data de les eleccions ja sobre la taula, el 28 de novembre, ja es pot saber com quedarà el calendari electoral que ha d'acabar amb la constitució del Parlament de la novena legislatura de Catalunya.

Actualitzat
D'acord amb els terminis fixats en la llei electoral vigent a l'Estat, el 4 d'octubre el president Montilla firmarà el decret de dissolució del Parlament i la convocatòria electoral. L'endemà, 5 d'octubre, el decret sortirà publicat al Diari Oficial de la Generalitat i 54 dies després hi haurà eleccions catalanes. En els dies i setmanes posteriors es posaran en marxa les juntes electorals, la presentació de candidatures i de coalicions i la sol·licitud del vot per correu, entre altres mecanismes del procés electoral.

A les zero hores del 12 de novembre començarà la campanya electoral, que durarà quinze dies i acabarà a les dotze de la nit del divendres 26 de novembre. L'endemà, dia 27, dissabte, hi haurà la jornada de reflexió i el 28, diumenge, se celebraran les eleccions al Parlament. El cap de setmana coincideix amb el partit de Lliga de futbol entre el Barça i el Reial Madrid.

Un cop fetes les eleccions, el nou Parlament català de la novena legislatura s'ha de constituir durant els vint dies següents al dia de les eleccions, en el dia assenyalat pel decret de convocatòria del president de la Generalitat. Si no figurés en el decret, la data màxima de constitució és al cap de 25 dies, és a dir, que com a molt tard el 23 de desembre. El debat d'investidura del president de la Generalitat podria tenir lloc a finals d'any o a principis del 2011.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut