Les eleccions al Parlament seran el 12 de maig del 2024

El calendari de les eleccions al Parlament del 12 de maig

Quan es podrà demanar el vot per correu? Quan comença la campanya electoral? Quin dia es dissoldrà el Parlament?

RedaccióActualitzat

Les eleccions al Parlament del 12 de maig ja estan convocades. El president ha signat aquest dilluns el decret de convocatòria.

D'aquesta manera, un cop publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), comencen a comptar els 54 dies que, segons la LOREG --la llei electoral que regula les eleccions a Catalunya, a falta d'una de pròpia--, han de passar entre la convocatòria, i la dissolució del Parlament, i el dia de les votacions.

La convocatòria electoral també obre el termini per demanar el vot per correu, que es pot sol·licitar fins 10 dies abans de les eleccions. És a dir, fins al 2 de maig. Els vots es podran emetre entre el 22 d'abril i el 8 de maig.

Entre altres tràmits, les candidatures s'hauran de presentar del 3 al 8 d'abril, i els sortejos de les meses electorals es faran del 13 al 17 d'abril.

Dues setmanes abans de la jornada de votacions, començarà la campanya electoral. Serà la mitjanit del dijous 25 al divendres 26 d'abril. És a dir, tot just després de Sant Jordi. I acabarà 15 dies després, el divendres 10 de maig.

La setmana següent tenim el Primer de Maig, festiu, que cau en dimecres, i que potser molta gent aprofitarà per fer pont, o bé per davant, o bé per darrere. I la data encara té una altra derivada. Les eleccions catalanes seran un mes abans de les europees, previstes per al 9 de juny.

Això vol dir que gairebé enganxarem la fi d'una campanya electoral amb el començament d'una altra, que quedarà marcada per les negociacions per formar govern, segons quins hagin estat els resultats del 12 de maig.

El dia 11, vigília de les eleccions, es reserva a la jornada de reflexió.

calendari eleccions al Parlament 12 de maig

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut