Barcelona

El bitllet s'haurà de validar també en sortir a totes les estacions de Rodalia

La Generalitat instal·larà màquines validadores de bitllets a totes les estacions de Rodalia per reduir el frau en l'ús del tren, segons ha explicat a Catalunya Ràdio el secretari de Mobilitat, Manel Nadal. L'objectiu del govern català és aplicar a la xarxa de Rodalia el mateix sistema que a Ferrocarrils de la Generalitat, és a dir, que s'hagi de picar el bitllet tant a l'entrada com a la sortida. Per aconseguir-ho, preveu que d'aquí a tres anys totes les estacions quedin tancades. Paral·lelament, s'incrementarà el nombre de revisors als combois i el preu de la multa per viatjar sense bitllet s'apujarà fins als 50 euros, com a la resta de transports metropolitans.

Actualitzat
Manel Nadal ha explicat que el govern vol arribar "al nivell d'eficiència de poc frau semblant al que té Ferrocarrils de la Generalitat, que a mesura que va tancant les estacions ha vist com s'ha reduït per sota el 0,5% el frau en totes les estacions". Així s'evita tant que la gent viatgi sense bitllet com que ho faci amb un títol de menys zones de les que li pertoquen.

Després d'haver aplicat el sistema de picar el bitllet també a la sortida, Ferrocarrils ha aconseguit reduir al mínim les infraccions. I això que, de moment, només hi ha màquines en 18 de les 72 estacions de la xarxa. Segons les dades de l'empresa, el frau va baixar fins al 0,5% l'any passat.

El frau també és un problema a la xarxa de metro de Barcelona. Recentment, l'Ajuntament de Barcelona va confirmar que 13.000 persones es colen cada dia al servei subterrani de la capital catalana.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut