El Barça s'imposa al Mallorca jugant a mig gas i amplia el seu avantatge en el liderat

El Barça ha derrotat sense problemes un dèbil Mallorca per 2-0 i torna a tenir set punts d'avantatge sobre el Reial Madrid. Els blaugrana han jugat a mig gas contra un rival que s'ha pogut avançar en el marcador, però Valdés ha aturat un penal a Luis García. Els balears han perdonat en les seves poques oportunitats i el Barça ho ha aprofitat per acabar guanyant amb dos gols de Deco, el segon amb la col·laboració del porter Moyà, que tot i la greu errada ha estat un dels millors del seu equip.

Abans de començar el partit, Eto'o ha rebut el reconeixement del públic del Camp Nou després d'obtenir per segona vegada consecutiva la Pilota d'Or al millor jugador africà. Entre els espectadors d'aquest partit destaquen els aproximadament 300 veïns del barri del Carmel que, responent a la iniciativa del FC Barcelona, han presenciat el matx. El Barça ha començat dominant i en el minut 6 Eto'o ha tingut la primera ocasió per marcar, però Moyà ha tret una mà providencial. Quatre minuts després ha pogut canviar totalment el signe del partit. Puyol ha comès un clar penal sobre Luis García que el mateix davanter mallorquinista s'ha encarregat de llançar, però Valdés ha endevinat la trajectòria de la pilota i ha evitat el 0-1. El Mallorca ha perdonat i el Barça no ha desaprofitat el regal per avançar-se en el marcador en el minut 16. Deco ha xutat des de la frontal de l'àrea, la pilota ha fregat lleugerament en un defensa i ha despistat Moyà, que no ha pogut evitar el gol. El Barça ha continuat atacant en busca del segon davant d'un Mallorca molt defensiu. En el minut 30, Xavi ha tingut una claríssima ocasió per fer el 2-0, però el seu xut ha estat massa innocent a les mans de Moyà. En el tram final de la primera meitat, els balears han estirat línies tímidament i De los Santos ha pogut fer l'empat amb un cop de cap, però la pilota s'ha estavellat al travesser. En la represa, el Mallorca ha tornat a perdonar l'empat en una ocasió d'Arango que s'ha precipitat en el seu intent de vaselina. I del possible empat a un, s'ha passat pràcticament a continuació al 2-0 que ha sentenciat el partit. Deco ha tornat a provar fortuna i el seu xut ha entrat per sota del cos de Moyà, que s'ha empassat la pilota en una greu errada del jove porter mallorquí. Amb el partit decidit, el Mallorca ha abaixat completament els braços i el Barça ha jugat a mig gas deixant passar els minuts. Deco, el millor dels blaugrana, ha estat a punt de fer el tercer però en aquesta ocasió Moyà s'ha refet de la seva errada anterior i ha evitat el "hat trick" del portuguès. Els últims minuts han estat un autèntic tràmit i els homes de Frank Rijkaard no han patit gens per aconseguir una fàcil victòria davant un Mallorca que ha donat una pobra imatge i que continuarà una jornada més en zona de descens.