El Barça empata al camp del València (1-1) i la tornada al Camp Nou decidirà el finalista

El finalista de l'eliminatòria entre el duel València-Barça es decidirà la setmana que ve al Camp Nou, després de l'empat a 1 a Mestalla. Els d'Unai Emery es van avançar amb un gol de Jonas, però Puyol va transformar l'1-1 definitiu amb una rematada de cap, a la sortida d'un córner. En la represa, Messi va veure com el porter Diego Alves li parava un penal. Els blaugranes van dominar la segona part, amb ocasions clares, però no van poder incrementar el marcador.

• ANÀLISI
  • Lluís Canut
    Per Lluís Canut
El partit va començar amb dues ocasions de Messi, un xut de falta directa que va sortir a fora i una ocasió en què l'argentí es va acabar fent un embolic dins l'àrea i va rematar al cos del porter. Després d'aquestes dues accions, va venir la jugada polèmica de la primera part, al minut 20. Pinto va refusar amb la mà esquerra fora de l'àrea la pilota, tot i que l'àrbitre no ho va assenyalar. Una acció molt protestada per l'afició de Mestalla. Per cert, a la samarreta Pinto hi portava el seu segon cognom Colorado, en honor al seu avi matern, que va morir fa pocs dies. Ara bé, una de les imatges de la primera part, va ser de Cesc, que es va fer un trau a la cella i li van haver d'embolicar el cap amb un aparatós embenat perquè sagnava.

El València es va anar acostant a la porteria de Pinto. Un dels primers, Soldado, amb una volea que va sortir per sobre el travesser. Al minut, 26 va arribar el gol dels d'Unai Emery, obra de Jonas, que va rematar una centrada de la banda esquerra de Mathieu, igual que el gol de la Lliga. Aquest cop Jonas va veure targeta groga per haver-se tret la samarreta en la celebració del gol. La resposta del Barça va ser l'esperada. Abans d'aconseguir l'empat, Messi va protagonitzar una jugada individual que va acabar fora. També Cuenca va fer una gran jugada a l'estil del crac argentí, amb assistència amb profunditat per Alexis dins l'àrea, però Diego Alves la va enviar a córner. Precisament, en el llançament del córner, Puyol amb una rematada de cap va transformar l'1-1. És el segon gol que marca de cap de córner, l'altre va ser al Bernabéu.

La segona part va començar amb un gol anul·lat per fora de joc a Alexis i un xut de Messi des de la frontal que va sortir alt, per fora del travesser. El més dramàtic, però, va ser la pena màxima que els blaugranes no van aprofitar. Al minut 54, Miguel va fer penal a Thiago, però Messi va veure com el "parapenals" Diego Alves li aturava el llançament des dels onze metres. És el segon penal que falla l'argentí aquesta temporada.

De fet, el segon temps va ser de domini de l'equip blaugrana, que va disposar d'ocasions molt clares per incrementar el marcador. Oportunitats amb un xut d'Abidal que va acabar a córner, una rematada de cap de Piqué a la sortida d'un córner a fora, un xut d'Alexis que va topar amb el pal dret de la porteria, i un teva meva entre Messi i Dani Alves, que, amb tot a favor, va estavellar l'esfèrica al pal dret de la porteria de Diego Alves. Entremig, Puyol va fer una de les jugades del partit; en una acció ofensiva, el capità ens va deixar una doble ruleta per emmarcar.