Exterior del Banc Expropiat
Exterior del Banc Expropiat
Barcelona

El Banc Expropiat atura les manifestacions i allarga la mà als veïns i comerços de Gràcia per combatre l'especulació

El col·lectiu mantindrà les activitats informatives i denuncia que se'ls faci servir d'excusa per tapar l'encariments dels pisos i la massificació turística

RedaccióActualitzat

No hi haurà, com a mínim de moment, més manifestacions a favor del Banc Expropiat de Gràcia. El col·lectiu ha decidit aturar les marxes de protesta i ha allargat la mà a veïns i comerços, que s'han queixat del descens de vendes dels últimes dies, per combatre l'especulació i la massificació turística, segons han explicat des del seu blog.

"De moment no convocarem cap manifestació a Gràcia. Malgrat que aquesta sigui imprescindible per tornar a entrar al Banc Expropiat, no és el nostre objectiu que per aconseguir-ho hi hagi comerços que no es vegin amb la tranquil·litat d'obrir, sigui pel motiu que sigui."

Tot i no manifestar-se, els activistes asseguren que continuaran "mirant com tornar a entrar al Banc Expropiat". I no pas per la necessitat de tenir un espai, sinó "perquè ens preocupa com afecta a la nostra vila que personatges com Bravo Solano vagin tenint més presència". De fet, fan una picada d'ull als comerciants i remarquen que ells també són víctimes de l'especulació.

"Els comerços que estan patint econòmicament aquestes setmanes són els mateixos que veuen com el lloguer dels seus locals va pujant per propietaris que, com Bravo Solano, tenen els beneficis econòmics com a única prioritat. Molts comerços tanquen perquè no poden assumir aquesta pujada dels lloguers, causada no per cap mena d'aldarull al carrer, sinó per l'especulació immobiliària que està destrossant Gràcia."

Des del Banc Expropiat critiquen l'ús electoralista dels aldarulls dels últims dies. També retreuen als mitjans de comunicació, la policia i les institucions que hagin intentat crear "una divisió artificial" a Gràcia entre el Banc i el veïnat i els comerços.

"Ni tothom que viu a Gràcia està en contra del Banc Expropiat ni, evidentment, tampoc a favor. Nosaltres no parlem en nom de ningú, només de nosaltres mateixes, per tant, demanem que ningú —cap entitat, partit o associació— parli en nom de totes les persones que vivim a Gràcia o que treballem en els diversos comerços de la Vila."

Per això conclouen que el veritable problema és "aquella gent que considera que té com a objectiu treure beneficis econòmics a costa de la vida de la resta" i anuncien reunions "amb els diferents col·lectius i organitzacions de Gràcia per establir una estratègia més àmplia contra la gentrificació, l'especulació i la massificació turística, que són els problemes reals que hi ha de fons en aquest conflicte. Entre les que citen, hi ha l'Oficina d'Habitatge, l'Assemblea de la Vila i la plataforma Gràcia cap a on vas?

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut