Nova York

El Banc d'Amèrica compra Merryll Lynch per salvar-lo del col·lapse

El Bank of America ha comprat el banc d'inversió Merrill Lynch per un valor de prop de 44.000 milions de dòlars, després de dos dies de negociacions. La iniciativa pretén fer front a les possibles conseqüències de la previsible fallida del banc d'inversió Legman Brothers, després que hagin fracassat les negociacions per trobar-ne un comprador. El preu de venda acordat és de 29 dòlars per acció, la qual cosa suposa únicament dues terceres parts del valor que Merrill Lynch tenia fa només un any.

Actualitzat

Bank of America, el primer grup bancari dels Estats Units, consolida la seva posició de gegant amb l'adquisició de Merrill Lynch. Aquesta operació li permet controlar la principal força d'intermediaris borsaris del país i crea una entitat que tindrà tentacles a tots els aspectes del sistema financer nord-americà, segons informa el diari "The Wall Street Journal".

En un principi, Bank of America s'havia plantejat comprar Lehman Brothers, possiblement en col·laboració amb altres institucions financeres, però finalment es va fer enrere a causa de les reticències de l'administració nord-americana a aportar-hi finançament.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut