El 27% de les corporacions locals no han lliurat els comptes a la Sindicatura dins el termini legal

Actualitzat

ACN Barcelona - El 27% de les corporacions locals no han lliurat els comptes generals corresponents al 2021 a la Sindicatura de Comptes dins del termini legal, el 15 d'octubre. Segons informa l'òrgan fiscalitzador, el percentatge global de compliment, un 73%, suposa una millora d'un punt respecte de l'exercici anterior, quan va ser del 72%. Entre els municipis que no han fet els deures hi ha Badalona, Sant Adrià del Besòs, Mollerussa, Calafell i Mollet del Vallès. Tampoc ha presentat la documentació la Diputació de Lleida i, pel que fa als consells comarcals, han complert el 88%. No ho han fet els consells comarcals del Montsià, la Noguera, l'Urgell i la Selva.

Per tipus d'ens, el grau de lliurament del compte general en termini és del 73% dels ajuntaments (693/947); el 88% dels consells comarcals (36/41); el 75% de les diputacions (3/4); el 77% de les entitats municipals descentralitzades (50/65); el 100% de les entitats metropolitanes (1/1) i el 47% de les mancomunitats de municipis (28/59).

La Llei 18/2010 de la Sindicatura de Comptes estableix que les corporacions locals han de retre els comptes de cada exercici directament a la Sindicatura abans del 15 d'octubre de l'any següent al del tancament de l'exercici. En cas d'incompliment, la Sindicatura ho ha de comunicar al departament competent en matèria d'Administració local per tal que s'adoptin les mesures destinades a suspendre el lliurament a l'ens infractor de subvencions o transferències a què tingui dret amb càrrec als pressupostos de la Generalitat.

Anar al contingut