Dues persones sense sostre moren a Barcelona durant l'onada de fred

L'Ajuntament assegura que almenys un d'ells havia rebutjat refugi durant el temporal

RedaccióActualitzat

Coincidint amb l'onada de fred, s'han localitzat dos homes morts al carrer, a Barcelona, sense signes de violència. Un era un sensesostre que havia rebutjat allotjament en les places ofertes per l'Ajuntament de Barcelona.

L'han trobat a primera hora a la Barceloneta. El segon, l'han trobat al parc de la Ciutadella. Ara s'ha d'esperar el resultat de les autòpsies per saber les causes exactes de la mort.

Arrels Fundació, que acompanya i acull persones sense llar, ha assegurat que es tracta de dues persones que vivien al carrer i ha explicat que coneixien un dels dos homes.


Segons l'Ajuntament, dissabte es va reforçar el dispositiu d'atenció a les persones sense llar davant la pluja, el vent i el temporal a la ciutat, ampliant les places disponibles per acollir aquells qui no tinguessin on protegir-se.

Amb el descens de la temperatura, l'Ajuntament va optar per reobrir el pavelló de la Fira, que ja era buit, i allotjar temporalment persones que són al carrer. La nit de dissabte van dormir-hi 18 persones i la de diumenge 33, segons l'agència de notícies ACN.

Al dispositiu, gestionat pel Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i la Creu Roja, també s'ha ofert a aquestes persones sopar i esmorzar, així com la possibilitat d'higiene i atenció sanitària i social.

El pavelló, amb 100 places, ha reobert com a dispositiu d'emergència davant de l'acumulació de fenòmens meteorològics adversos, i és temporal.

ARXIVAT A:
PobresaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut