Driss Oukabir durant el judici (EFE/Fernando Villar)

Driss Oukabir, a un pas de complir condemna pels atemptats del 17A en una presó del Marroc

Compleix una condemna de 36 anys de presó per pertànyer a l'organització terrorista que va atemptar a Barcelona i Cambrils l'agost del 2017

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior ha acordat expulsar Driss Oukabir, condemnat a 36 anys de presó pels atemptats terroristes del 17 d'agost del 2017, perquè compleixi la resta de la seva condemna en una presó del Marroc.

Oukabir és un dels condemnats en el judici pels atemptats a Barcelona i Cambrils, que van causar 16 morts i més de 300 ferits, segons reconeix la sentència. La decisió s'ha pres després de resoldre el procediment administratiu, obert fa temps.

Segons fonts consultades per TV3, Oukabir ha demanat poder complir la resta de la condemna en una presó del Marroc.

El jutge que el va condemnar és qui ha de prendre la decisió final, però abans n'informarà a les parts i consultarà quin és el punt de vista de la Fiscalia sobre el fet que vagi a complir la condemna al Marroc.


Condemnat per participar en la logística

Oukabir és qui va llogar la furgoneta amb què Younes Abouyaaqoub va fer els atropellaments de la Rambla.

L'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem han determinat que Oukabir no va tenir coneixement de les accions que van acabar amb la mort de les 16 víctimes mortals i que tampoc hi va participar.

Tot i això, se'l considera un dels encarregats de la logística dels atacs i diverses proves l'incriminen, com converses telefòniques amb el seu germà Moussa, abatut pels Mossos a Cambrils.

A més, un testimoni protegit el va situar al xalet d'Alcanar al juliol, moment en què s'estaven preparant els explosius, tot i que ell sempre ha assegurat que no hi va ser.

En el judici es va presentar com un jove allunyat de la religió i de la radicalització, i en el torn d'última paraula va lamentar els fets.

La sentència, però, no va donar credibilitat a la seva versió i va donar veracitat als dos testimonis que van acreditar la seva radicalització cap al jihadisme i el van situar al xalet d'Alcanar.

Oukabir va ser el principal condemnat en el judici, juntament amb Mohamed Houli, i la pena de 36 anys que ha de complir és per pertinença a organització terrorista. De tota manera, la sentència va fixar que el límit màxim de compliment de la condemna seria de 20 anys de presó.

ARXIVAT A:
TerrorismeAtemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut