Barcelona

Dos joves denuncien greus lesions per bala de goma després de la celebració de "la roja"

Els incidents registrats durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola al Mundial de Sud-àfrica portaran cua per als Mossos d'Esquadra. Dos joves denuncien greus lesions per bala de goma en una càrrega policial després de la celebració del títol mundial a Barcelona, sense que estiguessin participant en cap aldarull. Un, que estava assegut a la terrassa d'un bar, ha perdut un ull i presentarà la denúncia la setmana vinent. L'altre, que acabava d'arribar de l'aeroport, va rebre un impacte a la cama i ja ha presentat denúncia. Els Mossos asseguren que no en tenen constància.

Actualitzat
Un jove italià, de 24 anys, interposarà una denúncia la pròxima setmana contra la policia autonòmica després d'haver perdut l'ull dret en la càrrega policial que es va desencadenar durant les celebracions de la victòria de la selecció espanyola al Mundial de Sud-àfrica. El noi, que encara està ingressat en un hospital de Barcelona recuperant-se de les ferides que es va fer com a conseqüència de l'impacte que li va produir una bala de goma, al·lega lesions greus per actitud imprudent. Una denúncia que ha estat documentada pel seu advocat i per la família gràcies a diversos testimonis trobats a través de les xarxes socials d'internet.

I aquesta no serà l'única. Danny Pérez ja ha presentat la denúncia per ser ferit quan tornava de l'aeroport amb la seva dona. Com relaten en l'escrit presentat al jutjat de guàrdia de Barcelona, van ser apuntats per un mosso a la cara, i quan fugien Danny Pérez va rebre un impacte a la cama. Al final de la denúncia destaquen que els va impressionar molt coincidir a urgències del Clínic amb un noi que, segons van sentir, havia rebut un tret amb bala de goma a l'ull.

La versió dels Mossos d'Esquadra és que no tenen constància de cap denúncia ni del cas del noi italià que ha perdut un ull. Diuen que no els consta cap assistència mèdica d'aquesta gravetat el dia de la celebració del Mundial. Aquella nit es van produir 21 detencions i es van atendre 74 persones per diverses ferides.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut