Sofia

Dos homes empresonats per mafiosos a Bulgària es presenten a les eleccions per fugir de la justícia

Els anomenats "germans Galevi" són dos homes búlgars que es troben en presó preventiva des de fa un any, suposadament per dirigir una organització criminal en aquest país de l'Europa de l'Est. Plamen Galev i Angel Hristov han decidit presentar-se a les eleccions nacionals búlgares del proper 5 de juliol, per així poder fugir de la justícia, aprofitant que en aquest país els candidats al Parlament de Sofia gaudeixen d'immunitat. Incomprensiblement el Comitè Electoral ha acceptat la seva candidatura.

Actualitzat
El Partit d'Alternativa Liberal i la Pau és el paraigua d'aquests dos mafiosos búlgars, empresonats per pertinença a organització criminal, extorsió, amenaces i violència. Però ara seran alliberats ja que el Comitè Electoral de la ciutat de Dupnitsa, al sud del país, ha acceptat la seva candidatura després que 13.000 persones hagin donat el seu suposat suport als "germans Galevi". Segons la legislació búlgara, els candidats al Parlament de Sofia tenen immunitat i no poden ser investigats ni jutjats, fet que Plamen Galev i Angel Hristov han aprofitat per escapar-se de la garjola.

El més gros de tot és que això és una pràctica habitual en aquest país balcànic. Alexander Tomov, exfutbolista del CSKA de Sofia i exdirector d'una empresa metal·lúrgica, era investigat per frau i per embutxacar-se més de 18 milions d'euros, a més de per falsedat documental. Però ara es presenta pel partit Socialdemocràcia Búlgara, i està en llibertat i optant a la cambra de representants. O també un altre personatge anomenat Ivaylo Drajev, propietari del club de futbol Txernomorets, que suposadament va atropellar mortalment dos persones mentre conduïa ebri, i es presenta també a les eleccions perquè la justícia li doni un respir.

Bulgària rep moltes crítiques i fins i tot sancions per part de la Comissió Europea, atès el seu ineficaç sistema judicial i la corrupció manifesta dels estaments polítics.

Anar al contingut