Els dos germans acusats durant el judici, el passat 15 de setembre. (Foto: ACN)
Els dos germans acusats durant el judici, el passat 15 de setembre. (Foto: ACN)
Alfarràs

Dos germans condemnats a 9 anys de presó cadascun per haver violat una noia discapacitada

L'Audiència Provincial de Lleida ha condemnat aquest dijous dos germans a 9 anys de presó cadascun per haver violat una noia discapacitada en un carreró d'Alfarràs, al Segrià, l'any 2006. Els dos germans van afirmar que en els vuit anys que fa que són a Espanya, ja que són de nacionalitat mauritana, mai no s'han acostat a una dona, però el tribunal ha donat total credibilitat al testimoni de la noia, de 18 anys, que té una disminució del 87%. Durant el judici, els perits van assegurar que no té capacitat per inventar-se ni repetir un relat d'aquestes característiques. Els acusats també hauran d'indemnitzar-la amb 12.000 euros.

Actualitzat
La sentència de l'Audiència de Lleida considera provat que el 24 de maig del 2006 els dos germans van acorralar la noia, que té una edat mental de 8 anys, en un carreró d'Alfarràs. A plena llum del dia, un d'ells la va violar mentre l'altre la subjectava i finalment la van amenaçar de matar-la, a ella i la seva família, si explicava res del que havia passat.

La víctima ho va mantenir en secret fins uns dies després, quan ho va explicar a la seva germana petita, qui en va alertar els seus pares. Els pares van recórrer el poble amb la jove a la recerca dels suposats agressors i quan la noia els va identificar els van retenir fins que va arribar la policia.

El tribunal ha donat total credibilitat a la declaració de la víctima ja que, malgrat les seves limitacions, va poder explicar amb detall el que havia passat i identificar els autors de l'agressió sexual.
Anar al contingut