Els Mossos van detenir un sanitari dissabte a la nit quan atenia un ferit a la Meridiana

Dos detinguts, entre ells un sanitari, en la 41a nit de tall a la Meridiana

Des de fa unes nits els Mossos d'Esquadra actuen per impedir el tall de la Meridiana en protesta per la sentència del procés

RedaccióActualitzat

Els talls de trànsit continuen als vespres, després de 41 dies, a l'avinguda Meridiana de Barcelona i els carrers pròxims. Des de fa unes nits, però, els Mossos d'Esquadra actuen per impedir-lo. Aquest dissabte, la policia va aixecar el tall i van detenir dos manifestants. Entre els detinguts hi ha un sanitari.

Un dels detinguts està acusat d'atemptat contra agents de l'autoritat per llençar una ampolla de vidre a la línia policial, i l'altre d'amenaces als agents i desordres públics.

El membre del grup "sanitaris del carrer" ha quedat en llibertat aquest diumenge a la tarda. El col·lectiu ha denunciat l'actuació dels Mossos. Asseguren que van impedir l'assistència d'un manifestant i finalment van acabar detenint el seu company:

 

Aquest migdia un centenar de persones s'han concentrat davant la comissaria dels Mossos del barri de les Corts per protestar per les dues detencions.

El segon detingut passarà demà a disposició judicial.


41a nit de tall

En la que va ser la 41a nit consecutiva de tall a la Meridiana, hi va haver moments de tensió entre els manifestants i la policia, que va provar de desallotjar la manifestació.

Agents de la BRIMO van provar de dispersar els manifestants i, tot i que la majoria van situar-se al marge de la via, alguns van desplaçar-se cap al carrer Olesa. 

 

 

Alguns manifestants van tombar contenidors. Segons els manifestants, en aquesta zona hi va haver "fortes càrregues policials", mentre que els Mossos parlen d'un ús "de la defensa mínima i restrictiva" per protegir-se. 

Fonts dels Mossos han assenyalat que un dels detinguts va llançar ampolles de vidre contra els agents per la qual cosa va ser detingut per atemptat contra l'autoritat, i que el segon va ser arrestat per amenaces i desordres públics.  

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut