Madrid

Divisió a Podem entre els partidaris d'Iglesias i Errejón

La destitució del portaveu a l'Assemblea de la Comunitat de Madrid, José Manuel López, ha fet revifar els retrets entre tots dos corrents

Actualitzat

Continua la divisió a Podem. Pocs dies després que el sector de Pablo Iglesias s'imposés per poc al d'Íñigo Errejón en la votació per decidir com havia de ser la pròxima assemblea del partit, els atacs entre els dos sectors de la formació no s'han aturat. La destitució del portaveu a l'Assemblea de la Comunitat de Madrid, José Manuel López, per part del consell ciutadà de la comunitat ha fet revifar els retrets entre tots dos corrents.

Ramon Espinar, del sector d'Iglesias, ha assegurat que la destitució de López, proper a Errejón, ha estat una decisió "democràtica" i "legítima". Espinar, que va guanyar el mes passat les primàries per liderar Podem a Madrid, ha dit que el relleu de López no té "res a veure" amb el procés de debat per a l'Assemblea Ciutadana que està preparant el partit.

Però els partidaris d'Errejón ho veuen molt diferent. La portaveu del govern municipal de Madrid, Rita Maestre, ha assenyalat l'entorn d'Iglesias com a instigador de la polèmica. Maestre ha considerat la destitució de López un "cert càstig" per haver format part d'un projecte diferent del d'Espinar. La regidora a l'Ajuntament de Madrid ha assenyalat en una entrevista a la cadena SER que accions com aquesta "no són pròpies de la nova política, precisament, sinó bastant vella".

La batalla també s'ha traslladat a les xarxes. Maestre ha defensat que Podem "no tindria sentit" sense el debat impulsat per Errejón.

 

Per la seva banda, el secretari d'Organització del partit, Pablo Echenique, ha demanat a Errejón que eviti una "dinàmica de fracció, famílies i quotes".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut