Un agent dels Mossos d'Esquadra davant d'una plantació de marihuana
Foto d'arxiu d'un agent dels Mossos d'Esquadra davant d'una plantació de marihuana

Deu detinguts i 4.000 plantes de marihuana intervingudes en una operació dels Mossos

Desarticulen una xarxa dedicada al tràfic de drogues que operava a Barcelona i altres localitats catalanes

AgènciesActualitzat

Els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i l'Agència Tributària han desplegat a primera hora d'aquest dimarts un dispositiu contra el tràfic de marihuana en diverses localitats catalanes en què han detingut deu persones i han intervingut 4.000 plantes de marihuana. També han decomissat diners en efectiu, eines per a la manipulació de la droga, dues armes de foc i una pistola detonadora.

Agents dels dos cossos policials i de l'Agència Tributària han fet entrades a Barcelona, el Vendrell, Sant Vicenç dels Horts i Olesa de Bonesvalls que han permès desarticular una xarxa que conreava les plantes de droga en les diferents localitats i les transportaven amb furgonetes llogades.

 

 

La investigació va començar l'octubre passat, quan la Guàrdia Urbana de Barcelona va detectar, gràcies a l'important consum elèctric -amb factures de milers d'euros-, una plantació de marihuana en una nau industrial al districte de Sants-Montjuïc.
 

La detecció d'unes filtracions d'aigua en pisos adjacents a les plantacions va precipitar l'operació policial. Els agents van témer que hi pogués haver un incendi, perquè el punt on hi va haver les filtracions era a prop d'una canonada de gas.

Més tard van descobrir que la plantació estava controlada per una organització d'uns deu membres dedicada al cultiu de marihuana i la seva posterior venda i distribució.

Els detinguts passaran a disposició judicial els pròxims dies, informen els Mossos.

ARXIVAT A:
DroguesMossos d'Esquadra
Anar al contingut