Díaz assegura que "ningú no doblegarà" el govern espanyol i crida a votar el 12 de maig "com el 23 de juliol"

ACN L'Hospitalet de Llobregat - La vicepresidenta del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha assegurat que "ningú no doblegarà" l'executiu de coalició amb el PSOE perquè ha estat "legítimament elegit a les urnes". Ho ha dit en un acte de campanya de Comuns Sumar aquest diumenge a l'auditori de la Farga de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), on ha donat suport a la candidata a presidenta de la Generalitat, Jéssica Albiach. Díaz ha animat la ciutadania a votar a les eleccions al Parlament "com el 23 de juliol" de 2023 i a convertir aquella jornada en "un tsunami democràtic de vots".

La dirigent de Sumar ha assegurat que tenen "més força que ahir" i ha celebrat que "Espanya ja s'està mobilitzant no per salvar un partit o un govern sinó per garantir més drets". Segons Díaz, hi ha una onada reaccionària de la dreta per derrocar l'executiu PSOE-Sumar que "no ve d'ara", sinó dels temps de José María Aznar com a president del govern espanyol.

També ha llançat una crítica al PSC, a qui ha retret que defensi l'ampliació de l'aeroport del Prat i el complex d'oci que Hard Rock vol instal·lar al Tarragonès: "No podem dir al govern espanyol que lluitem contra el canvi climàtic i que el mateix partit digui que està a favor de partits que depreden el medi ambient". "El futur passa per una Catalunya a favor de la lluita contra el canvi climàtic", ha assegurat, i "no per col·locar macrocasinos".

L'acte d'aquest diumenge, el primer de Díaz a la campanya catalana, s'havia de celebrar al carrer però la pluja ha obligat a traslladar-lo a un recinte tancat. Hi ha participat també el ministre de Cultura i portaveu estatal de Sumar, Ernest Urtasun, i hi han acudit els pesos pesants de la candidatura dels comuns, així com els diputats al Congrés Aina Vidal i Fèlix Alonso.

Urtasun, que ha precedit Díaz, també ha carregat contra el "desarrollisme" que creu que vol imitar el PSC i ha advertit que "qui no entengui que el canvi climàtic és un repte que no es pot ignorar és algú que no està preparat per governar la Generalitat de Catalunya del segle XXI". És per això que ha reivindicat els comuns per "dibuixar" polítiques d'esquerres.

De fet, ha afirmat que "només hi ha un futur possible a Catalunya, que és un Govern d'esquerres", per la qual cosa ha demanat "tenir la màxima força" al Parlament i mobilitzar-se per "seguir aplicant el mandat" del govern progressista a l'Estat. "Passi el que passi demà, aquí hi ha Sumar i els comuns", ha garantit.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha d'aclarir aquest dilluns si continua en el càrrec. Dimecres va anunciar en una carta que es plantejava plegar arran de la denúncia presentada contra la seva dona, Begoña Gómez.

Anar al contingut