El que està considerat el principal falsificador d'Espanya ha caigut de la llista dels més buscats
El que està considerat el principal falsificador d'Espanya ha caigut de la llista dels més buscats (Policia Nacional)
Madrid

Detingut un dels 10 fugitius més buscats per la Policia Nacional

Dos dies després de difondre'n les imatges, una informació facilitada per un ciutadà ha portat a la detenció del principal falsificador de moneda de l'estat

RedaccióActualitzat

Fa només dos dies que la Policia Nacional va difondre imatges dels 10 fugitius més buscats. I aquest parell de dies han estat suficients perquè ja n'hagi caigut un de la llista. 

Una informació facilitada per un ciutadà ha portat a la detenció de Manuel Bellido Moreno, considerat el principal falsificador de moneda d'Espanya. Se'l reclamava des de vuit jutjats, inclosa una ordre d'extradició internacional. 

Aquest ciutadà ha informat els agents del lloc de residència del fugitiu.

Quan intentava abandonar el domicili, a Madrid, els agents han procedit a la detenció, aquest dimecres, però s'han hagut de refugiar a l'entrada de l'edifici i esperar que arribessin reforços, perquè veïns de l'immoble han intentat impedir la detenció i han començat a increpar els agents. Finalment, però, han pogut arrestar-lo. 
 

Va ser condemnat a 9 anys de presó

Manuel Bellido Moreno té 46 anys i va ser condemnat en sentència ferma a una pena de nou anys de presó per un delicte d'expedició i distribució de moneda falsa.

Està imputat com a membre d'una organització criminal dedicada a falsificar bitllet d'un alt valor, des d'on Bellido s'encarregava de distribuir la moneda durant l'any 2013.

Teina fàcil accés a elements per falsificar documentació, targetes de crèdit i xecs de viatge, entre altres.I la policia considerava complicat identificar-lo.

Un cop assolit l'objectiu, el mateix cos ha informat de la detenció i l'ha ratllat de la llista. 


Apel·lant a la col·laboració ciutadana 

La policia va demanar ajuda als ciutadans per localitzar nou homes i una dona buscats per delictes diversos, des d'abús sexual fins a homicidi. A alguns fa més de 15 anys que els busquen.

S'ha habilitat un correu electrònic (losmasbuscados@policia.es) perquè la ciutadania pugui aportar informació al respecte. També es pot aportar informació al telèfon 091.

Aquest és el cartell que van difondre amb les cares dels fugits:


Els que encara busquen
 

  • ​Derek McGraw Ferguson, 58 anys (homicidi dolós)

​​Es tracta del presumpte assassí d'un cambrer el 2007 per un tret al pit a la localitat escocesa de Glasgow.

El fugitiu fa 1,55 metres, té la pell clara i alopècia, tot i que es podria haver fet un implant capil·lar o portar perruca. Aleshores lluïa tatuatges al braç esquerre: un cor, una fletxa i una daga. 

La policia diu que és perillós i pot estar armat. 

  • Diego Darío González Ghersi, 40 anys (abusos sexuals)

Se'l busca per abusar sexualment de la seva filla menor d'edat. La mare de la nena es va adonar la situació, en veure que la menor consultava pàgines web de contacte sexual i que sempre tornava trista de les visites amb el pare.

Després de saber la situació, la nena va explicar que el progenitor havia abusat d'ella durant cinc anys. 

Té 40 anys, fa 1,70 metres i té els ulls foscos. Té tatuatges a les dues cames, als dos braços i a l'esquena. 
 

  • Viviana Andrea Vallejo Gutiérrez, 36 anys (tràfic d'éssers humans)

​És l'única dona que apareix en la llista. Facilitava l'arribada de dones a Espanya, a qui cobraven un deute que havien de pagar exercint la prostitució.

Regentava diferents llocs on es feia aquest servei i des d'on també traficava amb cocaïna.

Se la considera una delinqüent internacional molt perillosa.  

Fa 1,48 metres, és molt prima i té els ulls verds. Té una piga entre el nas i el llavi, amb un marcat accent gallec i unes mans molt cuidades.

 

  • Manuel Herrero Muñoz, 33 anys (assassinat)

​Juntament amb una altra persona, presumptament va assassinar un home a Ciutat de Mèxic

Fa 1,75 metres. És de complexió prima, amb els cabells castanys i té els ulls molt clars. 

Té una cicatriu quirúrgica al braç esquerre i un tatuatge d'una àncora en un dit a l'esquerra. Parla anglès perfectament.
 

  • Norbert Kohler, 44 anys (blanqueig de capitals i tràfic de drogues)

El 2017 el van enxampar amb 212 quilos de cocaïna a la localitat madrilenya de Majadahonda. També se l'investiga per blanqueig de capitals relacionat amb el tràfic de drogues. A més, va participar en la República Txeca en nou casos de robatoris com a membre d'una banda.

En alguns d'aquests casos, fent-se passar per policia, paraven les víctimes a la carretera, les segrestaven i les torturaven fins que els donaven les claus de les caixes fortes, els vehicles i altres objectes de valor.

Mesura 1,86 metres, té els ulls de color blau clar i se'l considera altament perillós. Pot anar armat.

  • Luis Martínez Calleja, 29 anys (robatoris amb força)

És un conegut delinqüent especialitzat en allunatges. Es va fugar d'Alcalá-Meco el 9 de març del 2014, aprofitant un trasllat a l'hospital.

Es mostra extremadament violent davant de la presència policial, i ha arribat a atacar els agents en diferents ocasions.

Fa 1,68 metres i té els cabells foscos. Porta tatuatges als dos canells. Crida l'atenció per la cicatriu en el llavi superior.
 

  • Nikolay Shterev Kurkutxev, 53 anys (tràfic de drogues)

És el presumpte líder d'una organització internacional dedicada al tràfic de grans quantitats de substàncies estupefaents a través de contenidors des de Sud-amèrica fins a Europa. 

El fugitiu seria el cap de l'organització a Bulgària.

Té molts tatuatges als braços, i la pell i els ulls clars. Segons la policia, és perillós i pot estar armat.
 

  • Ramón Saavedra López, 38 anys (homicidi dolós)

Se'l busca per homicidi dolós. Juntament amb altres persones, va anar a cas el seu cap perquè li devia 200 euros. Quan la víctima entrava a la casa, el van empènyer cap a dins i un d'ells el va asfixiar, segons consta en l'escrit de la Fiscalia. 

Després van anar l'habitació on hi havia la mare de la víctima, la van lligar amb brides, li van pegar i es van quedar els 50 euros que duia a sobre.

És perillós. Fa 1,65 metres i té els cabells morenos. 
 

  • Tom Richard Diane Michielsen, 46 anys (tràfic de drogues)

Pot utilitzar altres noms com Vermeiren o Heinrich Schmidt. Està presumptament implicat en delictes relacionats amb el tràfic de drogues, blanqueig de capitals i tràfic d'armes.

És considerat un fugitiu perillós, ja que podria tenir armes de foc. És de complexió normal, amb els ulls blaus.

ARXIVAT A:
Policia NacionalPolicial
Anar al contingut