Un veihicle de la Policia Nacional (Europa Press)

Detingut un capellà de Màlaga per violar almenys quatre dones, a qui sedava i gravava

Un dona, que diu que és parella sentimental del detingut, va portar a la policia un disc dur amb vídeos i fotografies trobat a la casa que comparteixen

Un capellà de 34 anys ha estat detingut per agredir sexualment almenys quatre dones, a les quals sedava prèviament i n'enregistrava la violació. La Policia Nacional ha detingut el sacerdot a Vélez-Màlaga, on la diòcesi el va destinar després d'exercir en una parròquia de Melilla.

Una dona que diu que és la parella sentimental del detingut va portar a la policia un disc dur amb fotografies i vídeos que va trobar al pis que comparteix amb el detingut. S'hi veien les gravacions de diverses dones seminues, adormides o sota els efectes d'algun sedant a les quals un home els feia tota mena de pràctiques sexuals.
 

Aprofitava viatges en grup per violar les amigues

La investigació del cas va començar amb aquesta denúncia feta al mes d'agost a Melilla. Després d'analitzar el material, la policia va identificar en alguns vídeos el detingut violant diferents dones en estat d'inconsciència.

De moment, s'han localitzat almenys cinc víctimes, però no es descarta que n'hi hagi d'altres en poblacions com Melilla, Màlaga i Còrdova, on ha viscut el detingut.

La policia va poder determinar que les agressions s'haurien produït de forma continuada durant diversos anys i en llocs diferents en el transcurs dels viatges que el detingut feia amb grups d'amics.

Les víctimes serien dones del seu cercle d'amistats a qui "hauria subministrat alguna mena de substància que anul·lava l'estat de consciència per perpetrar les agressions sexuals", diu el comunicat policial
 

Les víctimes no recorden res

Les víctimes localitzades fins ara per la policia han manifestat que no eren conscients d'haver estat víctimes de les agressions ni de l'existència dels vídeos.

A partir d'aquí, els agents de la Unitat de Família i Atenció a la Dona (UFAM) van fer un escorcoll al domicili del sospitós que va portar a la detenció del capellà. En el registre, la policia va requisar més material tecnològic divers que està pendent d'anàlisi, en una investigació que continua oberta.

El capellà va passar a disposició judicial i ara es troba en presó preventiva, acusat de quatre agressions sexuals i cinc delictes contra la intimitat. 
 

El bisbat de Màlaga condemna els abusos

La diòcesi de Màlaga ha confirmat que el detingut va ser ordenat sacerdot el 2017, ha emès un comunicat en què condemna els abusos d'un capellà i s'ofereix a col·laborar amb la justícia.

El bisbat diu que prega per ser "capaços d'erradicar qualsevol violència a la nostra societat" i demana als fidels "que s'uneixin en la pregària per la fi de la xacra de l'abús contra la dona".

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualPolicia NacionalEsglésiaAndalusia
Anar al contingut