Jutjat de guàrdia de l'Hospitalet de Llobregat on va passar a disposició judicial la detinguda
Jutjat de guàrdia de l'Hospitalet de Llobregat on va passar a disposició judicial la detinguda (Google Maps)

Detinguda per estafar clíniques d'estètica i fingir la mort perquè no l'enxampessin

Els Mossos l'han detingut com a presumpte autora dels delictes d'estafa, usurpació d'estat civil i falsificació documental

Redacció/AgènciesActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona, veïna de l'Hospitalet, per estafar clíniques de cirurgia estètica i que havia fingit la seva mort per eludir diferents investigacions que tenia en curs i evitar ser enxampada. La policia l'ha detingut com a presumpta autora dels delictes d'estafa, usurpació d'estat civil i falsificació documental.

La investigació va començar el passat mes de setembre, quan una dona va denunciar que havien contractat dos crèdits al seu nom per valor de 10.000 euros i que l'entitat bancària li reclamava la devolució de diners.

Els agents dels Mossos d'Esquadra van esbrinar que una dona d'identitat desconeguda havia fet servir la documentació de la víctima per finançar dues operacions d'estètica a Barcelona i Madrid.

A continuació, els investigadors van descobrir que la presumpta suplantadora estava fent servir un mòbil amb una línia a nom d'una tercera persona i que havia obtingut la documentació de la víctima i les seves dades bancàries mitjançant falsos anuncis de lloguer de pisos a internet.

Més endavant, els agents van poder localitzar la investigada, que treballava en un centre d'estètica del districte de Sant Martí de Barcelona. La sospitosa es va identificar amb la documentació d'una altra persona.

Finalment, els Mossos d'Esquadra van verificar l'autèntica identitat de la investigada: es tractava d'una dona amb antecedents policials per diferents delictes. A més, havia eludit la investigació de diferents jutjats gràcies a un certificat de defunció al seu nom que la seva parella havia presentat en anteriors ocasions per acreditar la seva mort i així extingir les diligències que tenia en curs.

La detinguda va passar a disposició del jutjat de guàrdia de l'Hospitalet de Llobregat, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Així mateix, els Mossos mantenen la investigació oberta per determinar les circumstàncies en què va ser emès el certificat de defunció.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Delictes econòmicsMossos d'Esquadra
Anar al contingut