La policia d'Albuquerque
Tres dels assassinats han passat en les últimes dues setmanes

Detenen un home acusat de matar quatre musulmans a Albuquerque, als Estats Units

Els assassinats havien provocat preocupació entre la comunitat musulmana a la ciutat

Quatre persones de religió musulmana han mort assassinades a Albuquerque. Tres les dues últimes setmanes. Els crims han provocat intranquil·litat i por en la comunitat de refugiats d'aquesta ciutat de l'estat nord-americà de Nou Mèxic.

Ara, la policia ha detingut un home com a sospitós de tots els assassinats. Ho han fet gràcies a la identificació del seu vehicle, que va ser vist en un dels homicidis. 


Un cop trobat el cotxe, n'han detingut el propietari, que és ara el principal sospitós.


Assassinats al carrer i després d'un funeral

Les víctimes són tres homes pakistanesos i un de l'Afganistan. Tenien 62, 27, 41 i 25 anys i un punt en comú: eren musulmans.

Tres dels homicidis han passat les últimes setmanes i la investigació ha destapat un crim no resolt del novembre de 2021.

Els tres casos més recents van passar de la mateixa manera. Els van emboscar i els van disparar sense avís previ.

Dos dels morts anaven a la mateixa mesquita. El darrer assassinat es va produir divendres i la víctima va ser atacada poc després d'acudir al funeral dels dos pakistanesos.

El mort originari de l'Afganistan és el crim més antic, però la policia creu que podria estar relacionat.

Por i commoció

Mitjans nord-americans asseguren que els assassinats preocupen la comunitat local i que molts dels migrants que viuen a Alburquerque tenen por de sortir al carrer.

En un missatge en xarxes socials publicat diumenge a la tarda, el president nord-americà, Joe Biden, va assegurar que se sentia "enfadat i afligit" pels crims: 

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsIslamofòbiaRacisme
Anar al contingut