Detenen un metge per gravar els genitals d'un pacient durant una revisió mèdica
Detenen un metge per gravar els genitals d'un pacient durant una revisió mèdica

Detenen un agent dels Mossos acusat d'intentar matar la seva parella a Vilassar de Dalt

La víctima ha estat traslladada a l'hospital i, malgrat la gravetat de les ferides, no es tem per la seva vida

Un agent dels Mossos d'Esquadra ha estat detingut aquest dimarts acusat d'intentar matar la seva parella a Vilassar de Dalt, al Maresme. La policia catalana ha rebut l'avís a un quart de dues d'aquest migdia.

La dona ha estat atesa pels equips d'emergència i l'han traslladada a l'hospital, on, malgrat la gravetat de les ferides, no es tem per la seva vida. La policia investiga els motius de l'agressió, que comporta un delicte de temptativa d'homicidi.

L'Ajuntament de Vilassar de Dalt ha condemnat aquesta agressió masclista i ha convocat una concentració de rebuig aquest dimarts al vespre a la plaça de la Vila.

Agressió masclista el 8M

El cas ha passat el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, una data que reivindica que les dones encara han de lluitar cada dia per assolir la igualtat amb els homes. Les desigualtats es manifesten en molts àmbits, però el més greu és el de la violència masclista, perquè comporta la mort de dones pel simple fet de ser dones.

L'any passat van ser assassinades 13 dones. Aquest any, ja n'hi ha una: una dona de 52 anys que va ser assassinada a Martorell aquest febrer.

Però hi ha altres violències contra les dones, com la sexual. El 2021 es van denunciar 2.602 agressions i abusos sexuals: una mitjana de 8 al dia.

 

Xifres que són només una petita part del que passa realment. I és que no és fàcil fer el pas de denunciar, i encara menys quan la víctima coneix l'agressor.

On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les dones que creguin que poden estar patint violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda.

Hi ha el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120.

Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

Des de l'abril de 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD)

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE)

ARXIVAT A:
Violència masclistaMossos d'Esquadra8M
Anar al contingut