Els Mossos van trobar, en un traster, centenars de mòbils i bosses de mà robats

Detenen el presumpte autor del robatori amb violència d'un rellotge que es va fer viral

És la sisena vegada que el detenen aquest any i té antecedents per altres robatoris amb violència, lesions, furts i atemptats a l'autoritat

Redacció/Agències

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona un lladre de rellotges i joies relacionat amb quatre robatoris violents comesos en el darrer mes, un dels quals, el que es veu en aquestes imatges, comès el 12 de juny a la Via Laietana, i que es va fer viral a les xarxes socials.

Les imatges mostren com la víctima, un turista, mirava de resistir-s'hi, sense èxit.


Només té 19 anys i ja té sis antecedents per altres robatoris violents de joies, lesions, furts i atemptats a l'autoritat.

Els Mossos han explicat que el seu arrest és fruit d'una pressió més gran que s'està exercint sobre els lladres que es dediquen a aquesta modalitat delictiva, sobretot des del Grup Titani, creat fa poc en el marc del Pla Tremall contra la delinqüència que actua a Barcelona.

La detenció es va produir diumenge a la nit, quan agents de paisà el van localitzar després que hagués comès, presumptament, un robatori d'un rellotge, valorat en 1.000 euros, a un turista que passejava pel districte de Ciutat Vella de Barcelona.

Quatre robatoris violents en menys d'un mes

Els investigadors l'han pogut relacionar, de moment, amb quatre robatoris violents comesos en l'últim mes, tots a turistes i al centre de Barcelona.

El primer, el 8 de juny, al carrer Princesa de Barcelona, contra un turista que anava cap al seu hotel; li va robar un rellotge valorat en 40.000 euros i li va provocar lesions al canell.

El segon robatori, el que van gravar diversos vianants i va córrer per les xarxes socials, va ser el 12 de juny a la Via Laietana. El lladre va arrancar un rellotge, valorat en 100 euros, del canell de la seva víctima, un turista que va patir ferides al canell, genoll i colze.

El tercer robatori relacionat amb el detingut va tenir lloc a la zona lúdica del barri Gòtic durant la matinada del dissabte 2 de juliol. En aquesta ocasió va actuar en companyia d'una segona persona i es va abraonar sobre una turista per estrebar-li una cadena d'or que duia penjada al coll i li va provocar diverses rascades.

El quart robatori va ser el que va provocar la seva detenció in fraganti, diumenge, a Ciutat Vella.

El detingut passa aquest dimecres a disposició judicial.

El Grup Titani, contra els robatoris de rellotges

La Regió Policial Metropolitana de Barcelona va crear durant el mes de maig un grup d'investigadors especialitzat a combatre aquesta activitat delictiva, en el marc del Pla Tremall per fer front als delinqüents multireincidents.

Amb el nom de Titani, la seva tasca consisteix a "radiografiar el fenomen, generar intel·ligència i detectar de manera àgil les dinàmiques delictives dels delinqüents per dissenyar respostes policials que en minimitzin la problemàtica", segons un comunicat dels Mossos.

L'objectiu és exercir una pressió policial constant sobre els delinqüents que actuen a la ciutat de manera reiterada.

Aquesta tasca, que es realitza de manera coordinada amb efectius de paisà del grup de delinqüència urbana i de les unitats d'investigació i d'investigació avançada, permet la identificació i la detenció dels delinqüents que s'estan especialitzant en aquests tipus de robatoris.

Només aquest cap de setmana s'han detingut 20 persones a Barcelona per robatoris violents de mòbils, rellotges i cadenes d'or, en coordinació també amb el Grup de Rellotgers, una unitat on treballen coordinadament investigadors i agents de paisà de Barcelona i que permet establir connexions entre els lladres i grups criminals.


La receptació, una de les prioritats del Pla Tremall

Entre els objectius del pla també hi ha la lluita contra el fenomen de la receptació, els delinqüents que s'aprofiten dels béns robats sabent que la seva procedència és il·lícita.

El 27 de juny, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de l'Eixample van detenir un home de 38 anys com a presumpte autor d'un delicte de receptació i van recuperar més d'un centenar de telèfons mòbils i altres dispositius electrònics procedents, presumptament, de furts i robatoris. L'home va quedar en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos demanen que les víctimes denunciïn per poder recuperar els aparells (Mossos d'Esquadra)
Els Mossos van trobar, en un traster, centenars de mòbils i bosses de mà robats (Mossos d'Esquadra)

Els agents van poder localitzar el traster on amagava el material robat gràcies a l'avís d'una víctima, a qui el dia anterior havien sostret les pertinences del vehicle i que va poder detectar la ubicació d'un dels seus dispositius electrònics.

Després, en van detenir el receptor gràcies a l'ajuda de càmeres de seguretat, quan anava a entrar al traster. A dins hi van trobar més de 100 telèfons mòbils i una vintena de tauletes electròniques, a més de bosses de mà, moneders i sabates de marques de luxe i un instrument musical de corda -- un baix --, tots presumptament sostrets.

I a principis del mes passat, l'1 de juny, en un operatiu a Sant Martí, els Mossos van detenir un home de 47 anys també per un delicte de receptació, i van recuperar 296 telèfons mòbils, 7 ordinadors portàtils, 13 tauletes i altres dispositius electrònics.

Els Mossos d'Esquadra recomanen als ciutadans que hagin patit fa poc algun furt o robatori de mòbil a Barcelona i rodalies que ho denunciïn per poder fer les gestions oportunes per retornar-los l'aparell.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut