Washington

Detenen 300 persones que ocupaven el Senat dels EUA per la designació de Kavanaugh

Milers de manifestants, la majoria dones, protesten després que l'FBI no ha trobat indicis de violació del jutge a Christine Blasey Ford

RedaccióActualitzat

L'afer Kavanaugh -el candidat de Trump al Tribunal Suprem- està provocant una onada de protestes als Estats Units. Aquesta matinada, milers de persones, la majoria dones, s'han manifestat a Washington contra la més que probable designació de Brett Kavanaugh com a nou jutge del Suprem.

Les manifestants, entre les quals hi havia moltes víctimes d'abusos sexuals, han ocupat l'edifici del Senat, on aquest dissabte es farà la votació final. La policia ha detingut 300 persones. En un comunicat, les forces de seguretat han informat que les detencions s'han fet "per manifestar-se de manera il·legal". Entre els arrestats hi ha l'actriu Amy Schumer i la model Emily Ratajkowski.

Tot plegat passa un dia abans del primer aniversari de la publicació a "The New York Times" de les informacions que van destapar l'ampli historial d'abusos sexuals del productor Harvey Weinstein, i que van ser el detonant del moviment feminista MeToo.

A les concentracions de les últimes hores a Washington s'han pogut veure cartells i sentir eslògans com "La valentia és contagiosa", "Atureu Kavanaugh" o "No volem violadors a la cort".

També hi ha hagut manifestacions contra el jutge proposat per Trump a altres ciutats nord-americans. A Nova York, a Times Square, s'han concentrat grups de dones protestant la més que probable designació de Kavanaugh.

 

 

 

Els republicans confirmen el nomenament

El desencadenant de les últimes accions de protesta ha estat un informe de l'FBI, que no veu indicis d'intent de violació del magistrat a Christine Blasey Ford, i no corrobora cap de les acusacions en contra del jutge.

Els republicans no es poden permetre ni un vot díscol perquè la seva majoria a la cambra alta és mínima. Per això, el seu líder, Mitch McConnell, ha fet una crida a tancar files i confirmar el jutge com més aviat millor. Serà aquest dissabte.

En canvi, l'oposició demòcrata creu que la investigació de l'FBI no ha estat acurada. Diu que ha estat insuficient.

A Kavanaugh l'han acusat tres dones d'abusos sexuals. Una d'elles és Christine Blasey Ford, que la setmana passada va testificar davant el Comitè Judicial del Senat. Ford va dir que estava "totalment segura" que el jutge la va intentar violar el 1982.

 

Notícia relacionada: "Trump es burla en públic de Blasey Ford, la dona que acusa Kavanaugh d'abús sexual"

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut