Londres

Detectat un segon cas de febre aftosa a la granja d'Anglaterra on va començar el brot

Segon cas de febre aftosa al sud-est d'Anglaterra. S'ha detectat dins de la zona de protecció establerta al voltant de la granja de Surrey, on ja es va detectar el primer brot. D'altra banda, i mentre s'esperen els resultats de les anàlisis fetes en dos laboratoris que podrien ser l'origen del focus, les autoritats sanitàries ja han ordenat sacrificar cinquanta caps de bestiar més. Per la seva banda, la Comissió Europea ha prohibit l'exportació de bestiar, carn i productes làctics provinents de la Gran Bretanya com a mesura de prevenció per evitar-ne la propagació.

Actualitzat

Preocupació pel segon cas de febre aftosa detectat al sud-est d'Anglaterra. El bestiar infectat procedeix de la zona de protecció establerta al voltant de la granja on es va detectar el primer brot, segons ha confirmat el titular britànic de Medi Ambient, Alimentació i Afers Rurals britànic , Hilary Benn. A més, el ministre ha subratllat que la rapidesa a detectar aquest segon brot demostra que les mesures de control estant donant resultats.

D'altra banda, i mentre s'esperen els resultats de les anàlisis fetes en dos laboratoris que podrien ser l'origen del focus, les autoritats sanitàries han sacrificat aquest dilluns una segona partida de cinquanta caps de bestiar. Així doncs, en total s'haurien sacrificat unes 120 vaques, tant a la granja afectada com en altres de veïnes com a mesura de precaució.

Mentrestant, la Comissió Europea ha prohibit l'exportació de bestiar, carn i productes làctics procedents de tota la Gran Bretanya, després del primer brot de febre aftosa. Inicialment, es preveia que la prohibició afectaria només el sud d'Anglaterra però l'executiu comunitari ha preferit prohibir l'exportació a tot el país per evitar la propagació d'una malaltia que el 2001 ja va provocar més de 12.000 milions de pèrdues al país. Segons Brussel·les, aquesta decisió s'ha pres de manera preventiva.

Per la seva banda, el govern de Gordon Brown ja ha aplicat diverses mesures per evitar també que aquest capítol de febre aftosa acabi sent com el del 2001. Entre elles, prohibir el transport d'animals arreu del país i suspendre les exportacions de bestiar i productes animals.

La febre aftosa és una malaltia viral molt contagiosa per als animals, tot i que no suposa un perill per a la salut pública.

Anar al contingut