Membres de la PAH Barcelona, veïns de l'edifici i la urbanista i experta en dret a l'habitatge Raquel Rolnik (sortint per la porta), davan…
Membres de la PAH Barcelona, veïns de l'edifici i la urbanista i experta en dret a l'habitatge Raquel Rolnik (sortint per la porta), davant el bloc Aragó 477, el 29 de març del 2018. (ACN/Laura Fíguls)

Desnonen quatre famílies amb menors al carrer Aragó de Barcelona

La regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, ha instat la Generalitat a "assumir les seves competències en habitatge"

RedaccióActualitzat

Desnonades quatre famílies amb sis menors que vivien al bloc d'Aragó 477, en pisos buits propietat del fons immobiliari Norvet Negotial. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) els va ocupar per allotjar-hi famílies en situació vulnerable l'any 2017.


Denuncien que el fons s'ha negat a oferir lloguer social abans del desnonament, que s'ha fet sota un fort desplegament policial, qualificat de "desproporcionat" per la regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín.

Martín ha instat la Generalitat a "assumir les seves competències en habitatge", en referència a la llei que obliga els grans tenidors a oferir un lloguer social abans d'executar un desnonament.

La PAH de Barcelona assegura a través del seu usuari de Twitter que en un dels immobles desallotjats hi ha una menor confinada per haver estat en contacte amb una persona contagiada per la Covid-19 a l'escola.


Fa un any la PAH ja denunciava que, des que fa tres anys Norvet va comprar l'edifici, la nova empresa propietària va deixar de renovar els contractes de lloguer. A mesura que el pis s'anava buidant d'inquilins, la plataforma va començar a ocupar alguns immobles per allotjar-hi famílies en risc de trobar-se en una situació d'emergència habitacional.

L'Ajuntament de Barcelona ja havia denunciat Norvet Negotial per tenir quatre pisos buits al mateix edifici.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut