Desmantellen una xarxa de cultiu de marihuana que s'amagava rere un negoci de petards
Una plantació de marihuana desmantellada pels Mossos d'Esquadra al Gironès (Mossos d'Esquadra)

Desmantellen una xarxa de cultiu de marihuana que s'amagava rere un negoci de petards

Els Mossos han fet 15 entrades i registres a cases i masies de les demarcacions de Barcelona i Girona

Els Mossos d'Esquadra han detingut gairebé una vintena de membres de dos clans familiars als quals acusen de cultivar marihuana a cases i masies a les demarcacions de Barcelona i Girona, negoci que emmascaraven rere activitats empresarials legals com la venda de petards.

Segons han informat els Mossos en un comunicat, el dia 10 de febrer, els agents van fer 15 entrades i registres a cases i masies de les localitats de Palau-solità i Plegamans, Granollers, Barcelona, Sant Quirze Safaja i Girona, en una operació en la qual van detenir 19 persones i van intervenir 10.800 plantes, 2.700 esqueixos, 25.000 euros, 10 quilos de cabdells, joies, rellotges de luxe i tres vehicles d'alta gamma.

Els agents van començar la investigació fa més d'un any en sospitar de les activitats que es duien a terme en una nau industrial i comprovar que dos clans familiars s'havien associat i eren responsables d'un cultiu amb més de 2.000 plantes de marihuana al seu interior.

A partir de les indagacions, els agents van comprovar que els clans s'havien establert a Palau-solità i Plegamans i estaven causant problemes als veïns, als quals tenien atemorits.
 


Per emmascarar l'activitat delinqüencial, els investigats havien creat empreses que els permetien simular un cert èxit econòmic, alguna d'elles dedicades, per exemple, a la venda de petards. D'aquesta forma, justificaven els seus desplaçaments en vehicles d'alta gamma i podien adquirir rellotges i joies sense cridar l'atenció.

A la nau i cases on els clans tenien les plantacions, hi malvivien diverses persones que s'encarregava del cultiu.

La investigació va descobrir que els detinguts utilitzaven una masia de Girona catalogada en l'inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, on havien apartat mobles, pintures i tapissos per aconseguir espai on cultivar la marihuana, i havien causat danys en l'habitatge.

Els arrestats van passar a disposició judicial el passat 12 de febrer i la magistrada va decretar la presó per a quatre dels detinguts i la llibertat amb càrrecs per als altres.
 

ARXIVAT A:
MarihuanaDroguesMossos d'Esquadra
Anar al contingut