La cria de tortuga albina és al Centre de Fauna de Canal Vell (Agents Rurals)

Descobreixen una cria de tortuga de rierol albina a la Terra Alta

Actualitzat

L'avís el va donar un ciutadà. Havia vist una tortugueta blanca i els Agents Rurals la van poder recuperar i portar al Centre de Fauna de Canal Vell, a Deltebre. 

Aquesta troballa d'una tortuga de rierol albina, fa tres mesos, és "excepcional". Es tracta d'una cria de "Mauremys leprosa", una de les espècies de tortuga aquàtica autòctones de la península Ibèrica.

El que la fa especial és l'albinisme, és a dir, la falta de pigmentació tant als ulls com a la pell, cosa que pot comportar problemes a causa de la falta de melanina. Com han assenyalat els Agents Rurals, cal distingir-lo del leucisme, que només comporta falta de pigmentació a la pell.

El Centre de Fauna de Canal Vell, on s'hi va portar la tortuga, que va morir poc després, es va crear fa 35 anys en una antiga explotació agrària i ramadera i es dedica, entre altres tasques, a la rehabilitació de fauna salvatge. És una instal·lació adscrita al Parc Natural del Delta de l'Ebre i és a la vora d'una de les llacunes més importants del Delta.

ARXIVAT A:
BiodiversitatMedi ambient
Anar al contingut