Sarcòfag descobert al temple funerari de Saqqara (Reuters/Hanaa Habib)
Sarcòfag descobert al temple funerari de Saqqara (Reuters/Hanaa Habib)

Descobert un temple i 50 sarcòfags a Egipte de l'època del faraó Teti

S'han excavat 52 pous a l'interior de la necròplis on s'amagaven més de 50 taüts de fusta de 3.000 anys d'antiguitat

RedaccióActualitzat

La descoberta d'un temple del regnat del faraó Teti posa de manifest que l'indret va ser un lloc de pelegrinatge durant les dinasties XVIII i XIX.

Es tracta d'un temple funerari de la reina Nearit, esposa de Teti, a la necròpolis de Saqqara, prop del Caire, que data de fa més de 4.300 anys.

Les restes del temple es troben a costat de la piràmide de Teti, que va governar Egipte entre els anys 2322 i 2313 abans de Crist.

En el complex hi ha la tomba de Nearit i tres magatzems de tova que es van construir per emmagatzemar provisions, ofrenes i eines.

Entre els descobriments més importants dels arqueòlegs hi ha 52 pous funeraris d'entre 10 i 12 metres de profunditat i, dins, més de 50 fèretres de fusta que daten del Regne Nou.

(Reuters/Hanaa Habib)

És la primera vegada que es troben taüts que daten de 3.000 anys a la regió de Saqqara, segons el Ministeri d'Antiguitats d'Egipte.
 

Aquests taüts són antropoides i estan decorats amb moltes escenes que representen déus lloats en aquell període, a més d'extractes del Llibre dels Morts que ajuden a fer el viatge a l'altre món.

(Reuters/Hanaa Habib)
 

El descobriment es considera una de les troballes més importants feta a la regió de Saqqara i es remunta a l'Imperi Nou.
 

Dins dels pous, la missió ha descobert gran quantitat de peces arqueològiques i d'estàtues que representen deïtats com Osiris i Ptah-Soker-Osiris. A més, s'ha trobat un papir de quatre metres de llargada per un metre d'amplada que representa el capítol 17 del Llibre dels Morts amb el nom del seu propietari, Pw-Kha-Ef.

(Reuters/Hanaa Habib)

També s'hi ha trobat nombroses màscares funeràries de fusta així com un santuari dedicat al déu Anubis, guardià del cementiri, estàtues d'aquest mateix déu i jocs perquè els difunts s'entretinguessin en l'altre món.

(Efe/Mohamed Hossam)

A més, s'hi han localitzar moltes peces que representen aus, com les oques, i una destral de bronze, cosa que indica que el seu propietari va ser un dels líders de l'exèrcit durant el Regnat Nou.

ARXIVAT A:
Arqueologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut