L'entrenador, John Harrell, està de permís administratiu (iStock)

Un entrenador fa fer 400 flexions als jugadors d'un institut texà i alguns acaben ingressats

Als jugadors de futbol americà, d'entre 14 i 18 anys, se'ls ha diagnosticat rabdomiòlisi, una malaltia que produeix una ruptura del teixit muscular

Andrea Vargas TorrentóActualitzat

Una dotzena de jugadors de futbol americà d'entre 14 i 18 anys de l'equip d'un institut de Texas han hagut de ser hospitalitzats després que l'entrenador els obligués a fer 400 flexions com a càstig. Es tracta de John Harrell, l'entrenador en cap de l'institut Rockwall-Heath, que ara està de permís administratiu pagat mentre dura la investigació.

Els fets van passar divendres passat i al llarg d'aquesta setmana els pares dels jugadors ho estan denunciant

"Havien de fer prop de 400 flexions, a més a més d'altres entrenaments sense pauses d'aigua."

En una carta als pares, el director del centre, Todd Bradford, els ha explicat, que després de l'entrenament, els estudiants van necessitar atenció mèdica i alguns van haver d'ingressar a un hospital

En un comunicat, l'institut ha informat que investigarà qualsevol tipus de relació entre els entrenaments i les lesions dels estudiants, i encarregarà una investigació independent per esclarir els fets. 

Tot i això, segons diversos mitjans nord-americans, diversos alumnes del centre han demanat la reincorporació de John Harrell, en suport a l'entrenador, i demanen que se sigui benevolent amb ell.


Diagnosticats amb rabdomiòlisi

A alguns dels estudiants, segons han denunciat els pares, se'ls ha diagnosticat rabdomiòlisi, un trastorn muscular produït per una lesió per aixafament, exercici intens, medicaments o abús de drogues. Es produeix una ruptura del teixit muscular que allibera una proteïna perjudicial a la sang i que pot afectar els ronyons, el fetge i el cor, amb complicacions a llarg termini. 


La pressió per guanyar  

Arran del cas, s'ha intensificat el debat que gira entorn de la pressió que tenen els infants i joves perquè l'equip guanyador sigui el seu. Els pares dels jugadors afectats esperen que hi hagi canvis en un futur, segons han recollit diversos mitjans nord-americans:

"És important cuidar la salut i no només centrar-nos a guanyar perquè, val la pena guanyar al cost que ho fem?"

Els pares dels adolescents també han denunciat que Harrell no era l'únic entrenador que hi havia a la sala en el moment de l'entrenament. 

ARXIVAT A:
EsportsEstats Units
Anar al contingut