Denuncien un atac feixista al "territori alliberat" de Bàscara
Els ultres han embrutat pintades independentistes a Bàscara (Desobediència Civil)

Denuncien un atac feixista al "territori alliberat" de Bàscara

Els independentistes de Desobediència Civil havien instal·lat un "pas fronterer" simbòlic i una pancarta a l'A-juntament, i havien organitzat actes populars i culturals durant el cap de setmana

El grup independentista anomenat Desobediència Civil que aquest dissabte va declarar el municipi de Bàscara, a l'Alt Empordà, "primer territori alliberat de la República Catalana", ha denunciat que espanyolistes ultres han destrossat el pas fronterer simbòlic que havien instal·lat i han embrutat diverses pintades independentistes del poble.

Amb pintura blava s'han fet malbé un mural que reivindicava la resistència del poble a les càrregues de l 1 d'Octubre i un altre amb la frase "Fem República".

Un mural en record de l'1-0 fet malbé pels ultres la nit passada (Desobediència Civil)

Els desperfectes s'han fet durant la nit i els independentistes feien aquest diumenge una crida a les xarxes per "defensar" el poble, mentre que els ultres de l'Asociación Unión Brigadas parlen de "reconquesta"

 

L'alliberament de Bàscara

Desobediència Civil ha fet aquest dissabte aquesta acció reivindicativa amb la intenció que sigui la primera i amb l'objectiu d'aconseguir, "poble a poble", la independència de Catalunya. "Exercir el control efectiu del territori mitjançant la desobediència civil i desplegar una estratègia de confrontació amb l'ocupant", expliquen en un comunicat.

Pas fronterer simbòlic instal·lat a l'accés de Bàscara declarat territori alliberat (Desobediència Civil)

L'acció, que han fet un grup d'activistes, ha consistit a muntar "llocs fronterers" simbòlics als accessos al municipi, on s'han lliurat i han segellat passaports de la República Catalana; s'ha penjat una pancarta al balcó del consistori amb el lema "Ajuntament alliberat" i s'ha difós un "ban municipal" de l'autoproclamat "Ajuntament republicà provisional".


"Alliberem aquesta ciutat, que queda automàticament sota control de la República catalana. Ja no estarà sotmesa a la llei espanyola i regeixen els Drets Humans i les normes internacionals fins a aprovar una legislació catalana pròpia", diu el ban, que una persona amb granota i careta blanques ha llegit des del balcó de l'Ajuntament.

El ban també declara el català com a "única llengua oficial" al municipi, en el qual han estat "expulsats els interessos espanyols" i "prohibides les forces d'ocupació", i defensa els "valors de la democràcia directa, la justícia i la llibertat", a més de donar suport als principis del feminisme i LGTB. 

L'actor i humorista Toni Albà ha participat en els actes independentistes a Bàscara (Desobediència Civil)

Durant el cap de setmana s'han organitzat al voltant d'aquesta acció altres actes com una cercavila, pintada de murals independentistes, xerrades sobre sobirania territorial, debat constituent i sobre els represaliats independentistes. També s'han fet actes culturals com la lectura de poemes per part d'Enric Majó, o l'obra de teatre "La tigressa" representada per Manel Barceló. També hi ha actuat Toni Albà, després d'un dinar popular, i la cantant 9Balas9. A la nit hi ha hagut un concert amb Perduts de Sant Esteve de les Roures, Ruks, Pirat's Sound Sistema i Ras i Kurt.

L'actuació de Ras i Kurt, entre altres en l'acció independentista a Bàscara (Desobediència Civil)

Diumenge, el programa d'actes seguia amb més xerrades, dinar popular i concursos de bitlles i botifarra.

Bàscara és un municipi de 1.015 habitants que té un govern d'unanimitat independentista, ja que dels sis escons cinc són d'ERC i un de Junts.

ARXIVAT A:
IndependènciaExtrema dreta
Anar al contingut